«ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!»

 

Μετά από 44 χρόνια, λέει, θα ανοίξει ο φάκελος της Κύπρου. Τι έγινε στη μεγαλόνησο το 1974, τα γνωστά. Το πραξικόπημα ενάντια στον Μακάριο, η κατάληψη της μισής Κύπρου από τους Τούρκους.

Σήμερα υπάρχει φάκελος Κύπρου. Ας τον ανοίξουν, λοιπόν. Για να εκτεθούν οι… φιλοαμερικάνοι, παραδοσιακοί και… φρέσκοι αγαπητικοί της Αμερικής. Και υμνητές του Αμερικάνου πρόεδρου, που εκπροσωπεί την πλανηταρχία σήμερα και χθες.

Το φαιδρό αλλά και... θεατρικό του πράγματος. Του «Φάκελου της Κύπρου». Από τότε που αποσύρθηκε η χούντα στην Ελλάδα, μέσα στις άλλες μαλακίες που έφτιαχναν, ήταν και συνθήματα βροντερά και προεκλογικά, όπως εκείνο «Να Ανοίξει ο Φάκελος της Κύπρου!!!».

Το φωνάζανε από τα μπαλκόνια οι αντιστασιακοί, οι αντινατοϊκοί, οι αντιχουντικοί, οι πασόκοι, επαναλάμβανε ο καραγκιόζης που στην πλατεία παρίστανε τον οργισμένο λαό, «Να Ανοίξει ο Φάκελος της Κύπρου!!!»

Δεν υπήρχε κανένα φάκελος Κύπρου. Στα παπάρια τους οι πολιτικοί αρχηγοί που ήθελαν να κάνουν… αλλαγή, να φύγουν από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ. Το γνώριζαν τι δεν υπήρχε ακόμα φάκελος, κι όμως έπαιζαν κι αυτό το σύνθημα, όπως «Απόψε πεθαίνει η δεξιά», «Δεν υπάρχουν θεσμοί, μόνο λαός», «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» και άλλα τέτοιες παπαρδέλες.

Μετά από χρόνια πολλά, τελικά, άρχισαν να συγκεντρώνονται στοιχεία για τα γεγονότα της Κύπρου το 1974.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΕΡΟΛΥΚΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ''Ο ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ''