ΤΟ ''ΤΕΙΧΟΣ'' ΕΠΕΣΕ, ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΜΕΝΟΥΝ

 

Από το 1989 έπεσε το ''Τείχος'' του Βερολίνου. Το έριξαν, να το πούμε, δεν γκρεμίστηκε μόνο του. Άλλη μια ηρωική, επαναστατική μαγκιά που καταγράφεται στο πάνθεον των ανυπότακτων λαών. Για μένα, βέβαια, δεν έχει καμία, μα καμιά σημασία αν το ''Τείχος του αίσχους'' είχε διαλυθεί από σεισμό, αν το είχε φάει η βροχή και ο άνεμος. Το κάνανε κι αυτό ένα ακόμα παραμυθάκι, ότι το Τείχος που χώριζε δυο κόσμους, την καπιταλιστική Ευρώπη της Δύσης με την ανατολική του σοσιαλισμού, δεν υπάρχει, τρα λα λα, τρα λα λα, τι ωραία, τι καλά.

Μια ζωή μαλακίζονται με σύμβολα και συμβολισμούς και αρνούνται να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα. Το Τείχος έπεσε σα σήμερα 9 Νοεμβρίου, η Γερμανία ενοποιήθηκε, δεν υπάρχει ο μαντρότοιχος που την χώριζε στα δύο. Και λοιπόν; Το ΝΑΤΟ σήμερα, χωρίς Τείχος, είναι πιο ισχυρό απ’ ό,τι μέχρι το 1989.

Η Γερμανία ενώθηκε, η Τσεχοσλοβακία χωρίστηκε στα δυο, η Γιουγκοσλαβία χωρίστηκε στα πέντε, η Σοβιετική Ένωση στα 15. Και χωρίς τείχη ο ψυχρός πόλεμος και η φαγωμάρα δεν σταμάτησαν. Ποτέ. Ο Τραμπ έβαλε μπροστά να σηκώσει τείχος για να σταματήσει τις μπούκες των παράνομων μεταναστών. Οι Ουκρανοί σκέπτονταν να σηκώσουν Τείχος σ’ όλο το μήκος των συνόρων τους με την Ρωσία. Κι αν το κάνουν, αν το ρίξουν μετά από 20 και 30 χρόνια, θα βρεθούν κάποιοι μουνογράφοι που θα υμνούν την πτώση του Ουκρανικού Τείχους. Χα! Χα χα!!!

Τα ''τείχη'' υπάρχουν. Ορατά, αόρατα, και χωρίς να 'ναι κτισμένα με μπετά, και αρματωμένα με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Μιλάμε για τείχη που δεν γκρεμίζονται και με πιο προχωρημένο εκρηκτικό μηχανισμό.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΝΙΚΗΤΕΣ