ΔΩΡΟ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Ο ΤΖΩΝ

 

Δεν τη ξεχνάνε οι Αμερικάνοι τη δολοφονία του Κένεντυ και μετά από τόσα χρόνια μας ζαλίζουν τον έρωτα, δεν μας αφήνουν να ξεχάσουμε κι εμείς τον καλό πρόεδρο της αυτοκρατορίας του καιρού μας. Τον πρόεδρο της ''καλής'', λεει, Αμερικής στα χρόνια του. Για κάποιους υπήρχε και η καλή Αμερική. Επειδή δεν αποκλείεται η παντρειά της ισχύος και με το δίκαιο, με το ηθικό, με το καλό. Μαλακίες.

Το τι έχει γραφτεί για πάρτη του Τζων Κένεντυ δεν έχει προηγούμενο. Η καλύτερη του εκεί που βρίσκεται βλέποντας τα ραδίκια ανάποδα. Μεγαλύτερη επιτυχία του δεν ήταν η εκλογή του ως πλανητάρχης, αλλά η δολοφονία του σα σήμερα 22 Νοεμβρίου, το 1963.

Όποιος δεν περιορίζεται σ’ αυτά που γράφει η Ιστορία, παραμένει μέσα στην πραγματικότητα αν ισχυρισθεί και το εξής απίθανο. Ότι ο εν λόγω μακαρίτης, ο πολύς Κένεντυ, κτισμένος από κούνια με το υλικό του αδίστακτου εξουσιαστή, επεδίωξε τη... δολοφονία του. Τίποτα δεν αποκλείεται.

Ισχυρή προσωπικότητα στα όρια του μύθου ο Τζων Κένεντυ, από τρανό ιρλανδέζικο σόι κι ένα πατέρα με βεβαιωμένες σχέσεις με την αμερικάνικη μαφία, ήταν πράγματι αυτό που λέμε «Μεγάλος πρόεδρος» στις ΗΠΑ. Άτομο με βιδωμένη σκέψη να προσφέρει, να επιβάλλει το καλό, αλλά και αιχμάλωτος του τυχοδιωκτικού ρομαντισμού του να τοποθετήσει ο ίδιος τη σφραγίδα στη μοίρα του.

Όλοι μιλάνε για τον Τζων Κένεντυ, τον μοναδικό στην αμερικάνικη Ιστορία καθολικό στο θρήσκευμα πρόεδρο, και στο πακέτο συμπεριλαμβάνουν την χήρα του Τζάκυ που την παντρεύτηκε ο Ωνάσης, την γκόμενα του Μερυλιν Μονρώ που αυτοκτόνησε, και βέβαια τον αδελφό του Μπομπ, που τον δολοφόνησαν κι αυτόν. Σεναριακό υλικό που προσφέρεται για θρίλερ ατελείωτο και εκτός ορίου θεωρίες συνωμοσίας.

Όλοι ασχολούνται με τον δολοφονημένο πρόεδρο, ουδείς πλησιάζει την οικογένεια Κένεντυ. Τις ρίζες της που δίνουν περιεχόμενο στην έννοια «Δυναστεία», προϊόν της οποίας ήταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζών Κένεντυ.

Διαβάστε ακόμα:

ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΙΣ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΕΠΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΓΗΣ