ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ

 

Κατ’ αρχήν. Δεν υπάρχει καμιά ήττα Τσίπρα επειδή την κάνει γυριστή και στη «συμφωνία» του με την Εκκλησία. Όπως δεν υπάρχει καμία νίκη των μητροπολίτων που ξεσηκώθηκαν με τη «συμφωνία» που έμεινε στα λόγια. Ο κόσμος είναι που χάνει ή κερδίζει από τους ψευτοτσαμπουκάδες πολιτικών.

Αναμέτρηση και «συμφωνία», λέει, κυβέρνησης και Εκκλησίας. Δύο άνθρωποι έδωσαν τα χέρια. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που δεν ελέγχει τους μητροπολίτες, ούτε να τους διαγράψει μπορεί, ούτε να τους τιμωρήσει. Ο άλλος, ο Τσίπρας μιλάει για λογαριασμό του… λαού, της κυβέρνησης και τον Σύριζα. Απάτη. Κυβέρνηση και κόμμα Σύριζα είναι μαϊμού. Στο τσεπάκι του Τσίπρα, δηλαδή. Όποιος δεν πειθαρχεί πάει σπίτι του.

Πέρα απ’ αυτό. Αν πράγματι εκπροσωπεί τον Σύριζα, δηλαδή τις δεσμεύσεις και το πρόγραμμα του κόμματος, τότε ο Τσίπρας όφειλε να προχωρήσει νομοθετικά στο διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Όχι να προτείνει κολωμπαρίστικες συμφωνίες.

Ο Φίλης, ο προηγούμενος αρμόδιος υπουργός θρησκευμάτων της πρώτης φοράς αριστεράς λέει: «Δεν χρωστάει τίποτα το κράτος στην Εκκλησία». Σε ποιόν το λέει; Όχι, βέβαια, στους… συντρόφους του Σύριζα, στους οποίους έχει κοπεί η μιλιά. Ο Φίλης που το παίζει αντάρτικο άλλο έπρεπε να πει: «Σύντροφοι, είμαστε της πλάκας. Οι παπάδες μας έχουν κουρέψει τα αριστερά μας γένεια…».

Διαβάστε ακόμα:

ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΞΕΧΑΣΤΟ ΚΩΣΤΗ ΝΑ 'ΤΑΝ ΚΙ ΑΛΛΟΙ...