ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ... ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΣ

 

Πάρτο απότομα. Κομουνισμός να γίνει αύριο στην Ελλάδα, και να θέλουμε δεν ξεκόβουμε από τον έξω κόσμο. Ολοκληρωτικό καθεστώς να στηθεί, κάργα ακροδεξιό, κάργα ακροαριστερό, όπως προκύψει, με βία, με τη βούληση του λαού, όπως κάτσει, η χώρα είναι αδύνατο να σταματήσει να επηρεάζεσαι από το ό,τι παίζει έξω από τα σύνορά μας.

Είμαστε στον 21ο αιώνα και οι ουρανοί δεν ελέγχονται. Τα καλώδια σχίζουν τους αέρηδες και μέσα από το σπίτι του ο καθένας έχει επαφή με το σύμπαν. Δεν υπάρχει το Εμείς οι Έλληνες. Υπάρχει, ακόμα και να απομονωθούμε, το ότι είμαστε ένα κομμάτι του παγκόσμιου Εμείς.

Το τι παρλάρει ο κάθε Τσίπρας είναι για να του γυρίζεις την πλάτη. Χάνεις τον καιρό σου, κι όχι μονάχα τον καιρό σου, αλλά και την επαφή με την πραγματικότητα, αν στήνεις αυτί για να ακούς τις παπαριές του κάθε πρωθυπουργού. Τι θα πει, τι έχει αποφασίσει η Μόργκαν Στάνλεϋ, αυτό ναι. Εκεί έχει πάει το έργο, εδώ και κάμποσες δεκαετίες. Και θα μείνουμε στα αισχρά ψέματα που συνεχίζουν οι μπαλκονάτοι πολιτικοί;

Η Μόργκαν Στάνλεϋ βγαίνει π.χ.και λέει Αγοράστε ομόλογα ελληνικά, και παίρνεις αναπνοή. Πήρες πρέφα; Καμία αξία έχει να πει το ίδιο ο Τσίπρας και ο Στουρνάρας. Ο Παυλόπουλος και ο όποιος Δραγασάκης. Μήπως περιμένεις απ' αυτούς να πουν ότι εμείς είμαστε της πλάκας, σα να μην υπάρχουμε. Ότι η παρουσία μας είναι περισσότερο γραφειοκρατική, διεκπεραιωτική.

Δεν είναι κάποιο κράτος η Morgan Stanley και η όποια άλλη πολυεθνική τράπεζα επενδύσεων. Ούτε το ΔΝΤ είναι κράτος, μια ξένη κυβέρνηση. Να, όμως, που έχουν τη δύναμη να σου λένε Σήκω κι εσύ δεν έχεις άλλη επιλογή από το να... σηκωθείς. Κι αν πουν Κάτσε, θα... κάτσεις. Γιατί; Είπαμε. Δεν είπαμε; Επειδή στον αιώνα μας το έργο παίζουν αυτοί που δεν είναι... υποψήφιοι και δεν περιμένουν τη... ψήφο του λαού.

Αν ελπίζουμε από τον κύριο χωρίς τη γραβάτα να πείσει τους επενδυτές κι όχι οι αξιόπιστοι μηχανισμοί της παγκόσμιας οικονομίας, τότε έχουμε πρόβλημα επαφής με τον κόσμο της αλήθειας, της πραγματικότητας. Ο ξένος επενδυτής λαμβάνει υπ' όψιν τι προτείνει το... μετερεωλογικό δελτίο της Morgan Stanley, όχι προβλέπουν αυτοί που ποντάρουν καμιά ψήφο δίνοντας... κοινωνικό επίδομα.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Η ΕΡΩΜΕΝΗ 50ΑΡΑ ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΤΗΣ 25ΑΡΑΣ