ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ

 

Το καλό είναι αριστερό. Έτσι έχει περάσει στη συλλογική συνείδηση. Το κακό είναι δεξιό. Πρόσεξε! Δεν αξίζει να συνεχίσεις να διαβάζεις αν δεν έχεις καθαρό μυαλό. Καθαρό μυαλό σημαίνει να μην είσαι κολλημένος. Να δέχεσαι την αλήθεια ακόμα κι αν κοντράρει τα κολλήματα σου.

Λοιπόν. Το καλό είναι αριστερό. Το είπαμε. Άλλο αριστερό, όμως, άλλο αριστερός. Μην τα μπερδεύουμε. Συμφωνήσαμε κατ' αρχήν πως το αριστερό είναι το καλό, το λαϊκό. Και το δεξιό είναι σε βάρος της πλειοψηφίας του λαού. Να προχωρήσουμε την κουβέντα, αλλά θα χάσουμε τη μπάλα αν ξοδευτούμε στην αντιπαράθεση με κάποιους που υποστηρίζουν, και έχουν κάθε δικαίωμα, πως η δεξιά κι όχι η αριστερή πρόταση συμφέρει καλύτερα τον λαό.

Στέκομαι στο γεγονός να καταγγελθεί δημόσια ένας πνευματικός άνθρωπος. Αποκαλύφθηκε για μια φορά ακόμα ο ταγματασφαλιτισμός της ποδοσφαιρικής εξέδρας που χαρακτηρίζει τον φασίστα αριστερό. Είπαμε. Άλλο αριστερός, άλλο αριστερά. Άλλο δεξιός, άλλο δεξιά. Δεν κρίνουμε ιδέες, πολιτικές, κόμματα, όχι. Κρίνουμε άτομα, συμπεριφορές, πρακτικές.

Ξανά μανά το λέω. Το αριστερό είναι το καλό. Όποιος έχει αντίθετη άποψη την έβαψε. Και θα υποφέρει ακόμα κι αν ισχυρισθεί ότι πράγματι το αριστερό είναι καλό, όμως κάποιοι αριστεροί είναι ρουφιάνοι, άξεστοι, λαμόγια του κερατά.

Ποιητής είσαι, καλλιτέχνης, επιστήμονας, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, συγγραφέας, σε τελειώνουν επιτόπου αν τολμήσεις να πεις κάτι που δεν τους αρέσει. Είναι απίστευτη η δυναμική τους όταν αποφασίσουν να σε στιγματίσουν. Άτομα ανύπαρκτα, ασήμαντα, άδεια μύδια, δεν κωλώνουν να καταδικάσουν πνευματικά μεγέθη. Και τα καταφέρνουν. Γιατί είναι κληρονομικοί φορείς του αγίου πνεύματος της Ιεράς Εξετάσεως, όπως τους το παρέδωσε το Βατικανό από τότε που η καθολική εκκλησία αποφάσισε να καταδικάσει τα βασανιστήρια και τις πυρές στους αιρετικούς.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ!...