ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΚΕΝΤΡΩΟΙ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΑΠΑΡΕΣ

 

Αυτός που λέει ότι είναι κεντροαριστερός, κι εδώ κανονικά τελειώνει η κουβέντα, είναι απατεώνας. Επειδή πίσω από μία λέξη, πίσω από μία ταμπέλα κρύβει την ανυπαρξία του. Είναι ανύπαρκτος, άδειος, κενός, όχι απλά ότι βρίσκεται σε θολότητα, σε σύγχυση.

Δεν υπάρχει κεντροαριστερός. Ούτε καν κατασκεύασμα πρόκειται. Κι όμως! Γίνεται πόλεμος, έχει βαρέσει συναγερμός σε κόμματα και… προσωπικότητες της πολιτικής ζωής για να μονοπωλήσουν τούτη την απάτη που λέγεται της κεντροαριστεράς. Ότι εμείς είμαστε η κεντροαριστερά. Εμείς απευθυνόμαστε στους κεντροαριστερούς.

Όποιος αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερός, είναι… κεντροαριστερός. Τόσο απλό! Κι αν ρωτήσεις τον παπάρα κεντροαριστερό γιατί είναι κεντροαριστερός θα πει τα ίδια που θα ακούσεις από τον παπάρα κεντροδεξιό. Κι αν ρωτήσεις δύο παπάρες κεντροαριστερούς γιατί είσαστε με την κεντροαριστερά, θα εισπράξεις… διαφορετική παπαρολογία.

Κι όμως! Κάνουν παιχνίδι με την… κεντροαριστερά. Δήθεν αριστεροί ότι προχωρούν σε… άνοιγμα στην κεντροαριστερά. Κεντρώοι, άλλη ανύπαρκτη ιστορία, επιθυμούν να συνεργαστούν με… αριστερούς. Κι όλα αυτά, γιατί

Όχι, βέβαια, για να μας πουν ποιοι είναι, τι μπορούν να προσφέρουν, αλλά για να πάρουν πελατεία απ’ άλλους, που κι αυτοί εμφανίζονται ως κεντροαριστερά.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΤΟ… ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ