ΚΟΝΤΡΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΕ ΤΟ... ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Οι ΗΠΑ παίζουν με το ΝΑΤΟ, απέκτησαν έναν ακόμα σύμμαχο, τα κραταιά Σκόπια, το μοναδικό κράτος στη γη με το όνομα ''Μακεδονία'', την άνευ Νότιας ''Βόρειο Μακεδονία'', και άσε τον Πούτιν (φώτο) να κάνει... διπλωματικό παιχνίδι με το παπαδαριό του Άγιου Όρους.
Σημειώνουμε πως και ο πατριάρχης της παγκόσμιας ορθοδοξίας προσκύνησε πλέον την Αμερική και πάει πάσο φουλ πανσιόν στα σχέδια του ΝΑΤΟ, με συνέπεια να οριστικοποιηθεί το σχίσμα με την ρωσική Εκκλησία, που από την εποχή των τσάρων δεν σταμάτησε να κυκλοφορεί ως... Πατριαρχείο.

Πατριάρχης της παγκόσμιας ορθοδοξίας ο της Κωνσταντινουπόλεως, όμως και γαμώ πατριάρχης των πασών Ρωσιών ο Κύριλλος, ο απόλυτα συντεταγμένος με την εξωτερική πολιτική του τσάρου Πούτιν. Γι΄ αυτό το 2016, με τη συμπλήρωση 1.000 ετών του ρωσικού μοναχισμού στην Αθωνική Πολιτεία, Πούτιν και από κοντά ο «Ρασπούτιν» του, ο Κύριλλος είχαν προσδώσει... αυτοκρατορική διάσταση στις σχετικές επετειακές εκδηλώσεις στο Άγιον Όρος.

Ο Πούτιν είχε ανοίξει τα πουγγί και μοίραζε ρούβλια. Στενός συνεργάτης του υποσχέθηκε το ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ σε κάθε μοναστήρι. Ολοφάνερος ο θρησκευτικός και πολιτιστικός χαρακτήρας στη ''παραδοσιακή''παρουσία του του ρωσικού Πατριαρχείου στο Άγιον Όρος ενισχύοντας έτσι τις υποψίες για ιστορικές βλέψεις.

Υπ' όψιν ότι η ρωσική διπλωματία είχε δώσει μάχη στο παρελθόν για να μην κατακυρωθεί στο ελληνικό κράτος το Άγιο Όρος, αλλά να παραμείνει ανεξάρτητο και ουδέτερο. Κατά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο η Μόσχα επιχειρεί μία ιδιότυπη αυτονόμηση του Αγίου Όρους και αλλοίωση του χαρακτήρα του μέσα από αθρόα προσέλευση αλλοδαπών μοναχών. Για το λόγο αυτό έχει ζητήσει από την Ιερά Κοινότητα να μπει...πλαφόν 10% στους αλλοδαπούς επί του συνόλου του μοναχικού πληθυσμού.

Διαβάστε ακόμα:

ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΑΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΜΙΖΑ…