ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΕΡΑ

 

“Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!”. Από συνθήματα πάμε καλά. Από λεφτά, κλεμμένα κι όχι, έχουμε μπατηρίσει. Να μη ξεχνιόμαστε. Η Ελλάδα ζει με δανεικά. Κι αυτά δεν είναι κλεμμένα, είναι βερεσέδια και θα σε ταλανίζουν μια ζωή, εσένα και τα παιδιά σου.

Κάνουν παιχνίδι κάποιοι με τα συνθήματα. Τα “Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!” κι άλλα τέτοια που στη συνέχεια, αφού τα κωλομπαρεψουν, τα ξεχνάνε. Είναι μαλάκας όποιος περιμένει αύριο άσπρη μέρα με συνθήματα, που πρώτα απ' όλα βολεύουν το παιχνίδι του πονηρού.

Το 2013, σα σήμερα στις 27 Φεβρουαρίου, το τριμελές εφετείο κακουργημάτων έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη τον επί 12ετία δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο. Και με το που βγαίνει η καταδικαστική απόφαση για τον ''φτερωτό γιατρό'', έτσι τον αποκαλούσαν τον Παπαγεωργόπουλο όταν έτρεχε στους στίβους, ο αντικαταστάτης του επί οκταετία Γιάννης Μπουτάρης το είπε σοβαρά:

- Θέλω πίσω τα λεφτά μου!

Δεν έκανε πλάκα ο Μπουτάρης. Την ίδια ατάκα, ''Θέλω πίσω τα λεφτά μου!'' έχουν δίκαιο να την επαναλάβουν όλοι οι δημότες της πόλης. Κατά το κατηγορητήριο τα λεφτά που έκαναν φτερά επί δημαρχίας φτερωτού γιατρού ξεπερνάνε τα 50 εκατομμύρια ευρώ.

Φωνάζανε στις πλατείες οι αγανακτισμένοι. ''Φέρτε πίσω τα λεφτά''. Ήταν και το κύριο προεκλογικό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου, το 2009. Το λησμονήσατε κιόλας; “Πού είναι τα λεφτά;” φώναζε σε κάθε προεκλογική του ομιλία ο Τζωρτζ. “Πού είναι τα λεφτά του λαού;”. Τα ξεσκίζανε όταν ήταν πρωθυπουργός ο Κώστας Καραμανλής, αλλά και ο υιός του Ανδρέα παρίστανε τον οργισμένο. “Πού είναι τα λεφτά;” Κι όταν σκάσανε κάποια άλλα σκάνδαλα, όπως αυτό του Τσοχατζόπουλου (φώτο με τον Παπαντωνίου, άλλος αθώος αυτός), ο ΓΑΠ διέγραψε τον Άκη, όμως δεν του ζήτησε πίσω τα λεφτά.

Και τι έγινε που ο Μπουτάρης ζήτησε πίσω τα βρώμικα λεφτά που χάθηκαν επί Παπαγεωργόπουλου. Αν μιλάμε σοβαρά, η κουβέντα είναι μία. Τα κλεμμένα λεφτά δεν επιστρέφουν. Κανένας, άλλωστε, απ' όσους κατηγορούνται δεν... δηλώνει αρπάχτρα. Ούτε τώρα, ούτε αύριο κάποιος θα παραδεχθεί από τον σύριζα ότι ευθύνεται για κακή και σε βάρος του δημοσίου διαχείριση. Όπως συνέβη και με τους προηγούμενους κυβερνώντες. Όλοι, μα όλοι είναι και έντιμοι, και ικανοί. Τα λεφτά πετάνε, όμως. Τι φταίνε οι άνθρωποι, αν τα λεφτά έχουν φτερά; Πουλιά είναι κι όχι αποδημητικά, φεύγουν και δεν ξαναγυρίζουν.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ... ΣΚΟΡ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ