ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ

 

Δεν το καταλαβαίνω. Δεν το δέχομαι. Να γίνονται παρελάσεις και επί Σύριζα. Μη ρωτάτε αν είμαι ενάντια ή όχι στις παρελάσεις στις εθνικές γιορτές. Το θέμα είναι πως μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα, η κομπανία του Τσίπρα και των προβάτων στο κόμμα του, ότι πρέπει να καταργηθούν οι παρελάσεις. Αυτό είναι το θέμα, γιατί οι παρελάσεις συνεχίζονται.

Καταργείται η δημοκρατία όταν ένα κόμμα δεν εφαρμόζει τις θέσεις του. Ποια είναι η αξία της δημοκρατίας όταν κόμμα γίνεται κυβέρνηση και γράφει στα παπάρια της αυτά που την εκφράζανε πολιτικά. Αυτά που την ξεχώριζαν από άλλο, από άλλα κόμματα;

Λάθος πέρα για πέρα όποιος ισχυριστεί πως και ο Σύριζα στην πράξη είναι μια από τα ίδια. Πως εμφανίστηκε αντιμνημονιακός κι έφερε άλλο, πιο σκληρό μνημόνιο. Και εκτός αυτού, αν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν πουλημένες και προδοτικές, τότε ο Σύριζα αποδείχθηκε και γαμώ την πουλημένη και προδοτική κυβέρνηση. Που πούλησε και τις αριστερές ιδέες του και τους Έλληνες.

Λάθος. Δεν πρόκειται περί ασυνέπειας, επειδή ο σύριζας ούτε και τις παρελάσεις δεν κατάργησε. Ούτε καν προχώρησε στον διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία. Τα πάντα όλα, για τα οποία κατηγορούσε το παλιό πολιτικό σύστημα, τα υιοθέτησε το κόμμα του Τσίπρα. Δεν υπάρχει, όμως, καμιά ασυνέπεια και αναξιοπιστία. Λάθος επίσης είναι να μιλήσει κανείς για συμβιβασμό, για έκπτωση στην ιδεολογική ατζέντα του Σύριζα. Τότε, τι;

Τίποτα. Αυτή είναι η σοβαρή προσέγγιση στον κυβερνητικό Σύριζα. Η κυριαρχία του τίποτα. Με τα λόγια γίνανε κυβέρνηση, και με τα λόγια την βγάζουνε. Για να υλοποιήσει κανείς προγράμματα, οράματα, πλάνα, ό,τιδήποτε, θα χρειαστεί να εργαστεί. Να παράγει έργο. Να παρουσιάσεις αποτέλεσμα. Καλά, μαλάκες είσαστε, να περιμένετε από τους μπλα μπλα να δουλέψουν.

Διαβάστε ακόμα:

ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ, ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο... ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ