''Ο ΛΑΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ...'', ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΚΟΡΟΙΔΙΛΙΚΙ

 

Μιλάει στο τραπέζι του καναλιού ο... εκπρόσωπος του κυβερνητικού κόμματος. Τον ακούει με χαμόγελο ειρωνείας ο... εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης. Κατ' αρχήν. Και οι δυο είναι μαϊμού. Δεν υπάρχει αυτό το ψέμα, αυτή η απάτη ''εκπρόσωπος'' κόμματος. Αυτό το λες αν πράγματι το μεν κόμμα έχει θέσεις, κι αν στις όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού ή του αρχηγού της αντιπολίτευσης, είχε ενημερωθεί προηγουμένως ο σαπάκιας βουλευτής που εμφανίζεται ως... εκπρόσωπος.

Σήμερα ισχύει αυτό, αύριο το άλλο. Κι αυτό το άλλο, για τα κόκκινα δάνεια ή τις εξετάσεις στα πανεπιστήμια, το αποφασίζει ο υπουργός ή το γραφείο του πρωθυπουργού. Ο βουλευτάκος, θλιβερός και για φτύσιμο, το μόνο που κάνει είναι να δικαιολογεί τις κωλοτούμπες. Τις νέες κωλομπαρίστικες αποφάσεις που δεν έχουν σχέση με θέσεις του κόμματος, που υπάρχουν στα χαρτιά.

Το άλλο το κοροϊδιλίκι. Λέει ο της κυβέρνησης ''εκπρόσωπος'': ''Μπλα μπλα μπλα..., άλλωστε ο λαός γνωρίζει... ''. Παίρνει το λόγο ο ''εκπρόσωπος'' της αντιπολίτευσης, ο οποίος καταλήγει; ''Μπλα μπλα μπλα..., άλλωστε ο λαός γνωρίζει... ''. Ποιος λαός, βρε, μούσμουλα; Και τι είναι αυτό που ξέρει ο... λαός! Ότι η αλήθεια έχει δυο όψεις, μάλιστα αντίθετες. Ότι και οι δυο λένε παπαρδέλες.

Εγώ θα πω τι ξέρει ο... λαός. Αυτό που ξέρουν και οι... εκπρόσωποι των κομμάτων.

Διαβάστε ακόμα:

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ