ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΣΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Τι να μας πει ο Ερντογάν. Κάνει άσπρο το μαύρο κι αυτό είναι αναμενόμενο. Η έκπληξη θα ήταν να παραδεχθεί τη γενοκτονία των Ποντίων. Ότι η Τουρκία, το τουρκικό κράτος, ο στρατός της και ένα κομμάτι του τούρκικου λαού, σκότωσε 353.000 Έλληνες, μετά από σχεδιασμένη και μελετημένη επιχείρηση. Ο Κεμάλ ήθελε να ''καθαρίσει'' την μετασουλτανική Τουρκία από τους Πόντιους, τους Αρμένιους, τους Σύριους.

Δεν περιμένεις από τον Ερντογάν να αναγνωρίσει, να παραδεχθεί τη γενοκτονία των Ποντίων. Εδώ η Ελλάδα αναγνώρισε το έγκλημα ως έγκλημα μόλις το 1994, δηλαδή 80 χρόνια αργότερα. Εμείς τι κάνουμε, λοιπόν, όχι τι λέει και τι κάνει η επίσημη Τουρκία. Ποια είναι η συμπεριφορά της επίσημης Ελλάδος, που δεν θα κριθεί αντάξια των περιστάσεων επειδή θα χαρακτηρίσει... απαράδεκτη τη στάση του Ερντογάν.

Ο Τούρκος αρνείται τη γενοκτονία των Ποντίων και μιλάει για όσα... υπέφεραν οι Τούρκοι. Ότι αυτοί ήταν τα θύματα, όχι οι Πόντιοι. Είπαμε. Η Ελλάδα κρίνεται, όχι ο Ερντογάν. Η Αμερική κρίνεται και η Ευρώπη, που εκτός της Σουηδίας, δεν έχει αναγνωρίσει τη ποντιακή γενοκτονία. Ο Ερντογάν δεν κρίνεται, ο Ερντογάν λέει ό,τι θέλει.

Αξέχαστη βραδιά στο Ηρώδειο χθες Κυριακή, 19 Μαίου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας. Ρίγησαν τα αρχαία μάρμαρα κάτω από την Ακρόπολη από τη μουσική και τα τραγούδια των Ποντίων, με ρίζες σε χρόνους πριν ακόμα αρχίσει να γράφεται η Ιστορία. Η αποθέωση του δρώμενου με χορηγό τον Δημήτρη Μελισσανίδη έγινε με τον πυρίχειο (φώτο), τον αρχαιότερο πολεμικό χορό.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΙ Ο ΜΠΕΟΣ