ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ...

 

Προσέξτε τι θα ψηφίσετε, οι εκλογές είναι κρίσιμες, απ' εσάς εξαρτάται το μέλλον των παιδιών σας, της Ελλάδος. Η κάλπη θα κρίνει την αλλαγή ή όχι της πορείας μας στο αύριο. Τέτοιες παπαριές λένε και γράφουν, μάλιστα στα σοβαρά. Αναμασήματα, επαναλήψεις, τα ίδια και τα ίδια, λες και βάζουν μελανόχαρτο ή να παίζει η πολυμεταχειρισμένη προεκλογική κασέτα.

Δεν ντρέπονται. Καμία τσίπα. Ποιον να σεβαστούν, τον εαυτό τους ή τον κοσμάκη στον οποίον απευθύνονται; Τα σαλιαρίζουν και ό,τι τσιμπήσουν. Πολιτικός λόγος μακριά από την αλήθεια.

Ποια είναι η αλήθεια; Μιλάει το Χθες. Και τι μας λέει το χθες και το προχθές. Ότι καμιά αλλαγή δεν γίνεται με τις εκλογές. Κανένα κόμμα, καμιά κυβέρνηση δεν έχει τα άντερα να κοντράρει την Ιστορία. Την πραγματικότητα, δηλαδή.

Το κλίμα σήμερα βρωμάει σκηνικό αντιπαλότητας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Με Καραμανλή κανονικό από τη μια και Παπανδρέου κανονικό από την άλλη. Μια από τα ίδια και σήμερα. Όπως στη συνέχεια με τις κόντρες των ιμιτασιόν Καραμανλή και Παπανδρέου.

Η αλλαγή, δηλαδή το κάτι άλλο, το νέο, να φύγεις από την αρρώστια και να πας στην υγεία, από την ασχήμια στον πολιτισμό, δεν επιτυγχάνεται με λόγια πεζοδρομίου. Αυτό κάνουν οι πολιτικοί του χθες και το συνεχίζουν και οι... σύγχρονοι. Προσπαθούν να πάρουν ψήφους με πολιτικό λόγο που μοιάζει χουλιγκάνικος, εξέδρας ποδοσφαιρικής.

Όσο θα αλλάξει η ποιότητα και η ηθική του πρωταθλήματος επειδή σήκωσε την κούπα ο ΠΑΟΚ, άλλο τόσο παίζεται το αύριο με τη... νίκη στις εκλογές. Είμαστε αυτοί που είμαστε, κι αυτό που είμαστε το δείχνουμε στα γήπεδα, στα δικαστήρια, στα κανάλια, στη σχέση μας με τα κόμματα, με το κράτος. Κι αυτό που είμαστε το δείχνουμε και στην κάλπη. Αντί, λοιπόν, να δούμε τι δείχνει ο καθρέπτης και της κάλπης, μας κάνουν πλάκα οι επαγγελματίες των κομμάτων με το παραμύθι ότι τα πάντα όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα της... κάλπης.

Διαβάστε ακόμα:

ΓΙΑΤΙ Η ΝΔ ΣΤΗΝΕΙ ΓΚΑΛΟΠ