ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΦΟΡΑΕΙ Η ΚΑΛΠΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ... ΑΛΛΑΓΗ

 

Η μεγαλύτερη απάτη στην πολιτική είναι το πιο συνηθισμένο, το απόλυτα μεταχειρισμένο απ' όλους σύνθημα της Αλλαγής. Ότι τέρμα και τελείωσε, από την επομένη κιόλας των εκλογών θα γίνει αλλαγή. Θα αλλάξουν τα πράγματα. Θα γυρίσουμε σελίδα. Θα πάμε σ' άλλη εποχή. Θα αρχίσει η αλλαγή. Τέτοιες μαλακίες ακούς δεξιά κι αριστερά.

Όμως! Ποτέ στην Ιστορία δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση, ΟΥΤΕ ΜΙΑ, που κάποια κυβέρνηση εκλεγμένη προχώρησε στην αλλαγή. Στις αλλαγές. Σε δομικές αλλαγές. Σε ουσιαστικές αλλαγές. Ποτέ. Προεκλογικά πάντα θα σαλιαρίζουν για ένα... άλλο Αύριο, αλλά ποτέ των ποτών δεν θα υπάρξει ούτε καν υποψία για κάτι... διαφορετικό.

Το σύστημα, το κατεστημένο, το καθεστώς, όπως θες να το πεις, αισθάνεται πιο ασφαλές μόνον αν γίνουν εκλογές. Τίποτα δεν θα αλλάξει, μόνο αν γίνουν εκλογές. Τίποτα δεν θα ανατραπεί, μόνο αν γίνουν εκλογές. Ακόμα κι αν ο κόσμος εκλέξει τον πιο επαναστάτη, τον πιο ριζοσπάστη, τον πιο ακραίο, τον πιο αντικαθεστωτικό. Γιατί;

Οι εκλογές με κάλπη, που είναι γένους θηλυκό, είναι η μεγάλη, η πιο ισχυρή προστασία. Γι' αυτό. Με τις εκλογές τα πράγματα παραμένουν όπως έχουν. Γιατί; Επειδή ψηφίζουν οι πάντες, όχι εκείνοι που πράγματι θέλουν το μαχαίρι στο κόκαλο. Οι πολιτικοί, άλλωστε, που παρλάρουν και υπόσχονται να αφήσουν πίσω το παλιό, το Χθες, δεν απευθύνονται σ' εκείνους που πράγματι επιθυμούν καταλυτικές, σαρωτικές αλλαγές. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΡΩΝ Ο ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΒΑΡΔΗ