ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

 
Η μεγάλη, λέει, Οκτωβριανή Επανάσταση. Παπάρια μάντολες, λέει ο σοβαρός, όποιος σέβεται την Ιστορία. Η της Ρωσίας και των μπολσεβίκων μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση το 1917 δεν ήταν μεγάλη, ούτε και επιτυχημένη. Κομουνιστές την έκαναν και μόνο την υπόθεση του κομουνισμού δεν προχώρησαν. Και, τελικά, μεγάλη επανάσταση στο όνομα της εργατικής τάξης και του λαού, γκρεμίστηκε μόνη της. Κανένας εξωτερικός ή εσωτερικός εχθρός δεν χρειάστηκε να την ανατρέψει.
 
Η μεγάλη, λέει, Γαλλική Επανάσταση. Παπάρια μάντολες, λέει ο σοβαρός, όποιος σέβεται την πραγματικότητα. Η επανάσταση που δήθεν άλλαξε την Ιστορία το 1789 και ανέτρεψε τους βασιλείς και στη συνέχεια είχε την άνοδο της... Δημοκρατίας με τον Ναπολέοντα, ο οποίος αυτοανακηρύχθηκε... αυτοκράτωρ. Και όπως αργότερα ο Χίτλερ, αιματοκύλησε την Ευρώπη. Επειδή, όμως, ο Κορσικανός ήταν της... δημοκρατικής και αντιβασιλικής παράταξης τον είπαν Μεγάλο. Ο Μέγας Ναπολέων. Ο Χίτλερ έμεινε σκέτος Χίτλερ.
 
Μεγάλη Επανάσταση είναι μόνο η Αμερικάνικη, για να κάνουμε ταμείο. Και γιατί πέτυχε και γιατί παραμένει ακλόνητα αυτό που πέτυχε τέλη του 18ου αιώνα. Τι έγινε στην αμερικάνικη επανάσταση που γιορτάζεται σα σήμερα 4 Ιουλίου; Με μπροστάρηδες κυρίως τους Άγγλους της Αμερικής ξεσηκώθηκαν οι πολίτες των αποικιών της Μεγάλης Βρετανίας. Πόλεμος, λοιπόν, Άγγλων της Αγγλίας ενάντια στους Άγγλους της αμερικάνικης ηπείρου. 
Οι επαναστάτες κήρυξαν την ανεξαρτησία από το βρετανικό στέμμα στις 4 Ιουλίου, το 1776 και ποιο ήταν το αποτέλεσμα της 'ενοπλης επανάστασης, που τελείωσε Σεπτέμβριο του 1783; Η Μεγάλη Βρετανία τα μάζεψε κι έφυγε αφού και τυπικά παραχώρησε τις 13 αποικίες της. Σήμερα η μεν για αιώνες Νο 1 στρατιωτική δύναμη του πλανήτη Μεγάλη Βρετανία είναι σχεδόν γιουσουφάκι της πλανηταρχίας των ΗΠΑ. 
Και γιατί πέτυχε η αμερικάνικη επανάσταση; Για τον ίδιο λόγο που κράτησε κοντά στα 70 χρόνια η ρωσική επανάσταση. Άλλο ερώτημα. Έτσι παίζει ο αποδυτηριάκιας, με ερωτήματα. Πριν το πει, να δώσει χρόνο στον αναγνώστη να τσεκάρει τη δική του σκέψη. Το άλλο ερώτημα είναι γιατί κρατιέται το καθεστώς στις ΗΠΑ και γιατί αυτοδιαλύθηκε η μέχρι το 1991 Σοβιετική Ένωση; Επειδή στις ΗΠΑ υπάρχει καπιταλισμός, και η Ρωσία κυκλοφορούσε μ΄ένα δήθεν ''σύστημα'' υπέρ του λαού, αδιάφορο πως το χαρακτήριζαν, σοσιαλιστικό, προοδευτικό, λαϊκό, αντιμιλιταριστικό, αντιαποικιακοκρατικό. 
Διαβάστε ακόμα:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΓΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕΧΡΙ 45 ΧΡΟΝΙΑ... ΠΙΣΩ