ΣΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΤΟΥ, Η ΞΕΒΡΑΚΩΤΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Να κάνετε τεστ, λέει, για να μάθετε πού ανήκετε πολιτικά. Είσαι π.χ. αριστερός, έτσι νομίζεις. Μήπως δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Μήπως αν ψαχτείς καλύτερα, τότε θα διαπιστώσεις ότι είσαι δεξιός. Γι' αυτό, λέει, χρήσιμο είναι να υποβληθείς στη διαδικασία του εν λόγω τεστ. Τέλος πάντων, να ξεκαθαρίσεις ποιο κόμμα σε εκφράζει πραγματικά, αν ψηφίζεις σωστά και δεν βρίσκεσαι σε... ιδεολογική πλάνη.

Είσαι δεξιός. Σίγουρα; Μην το λες. Μήπως έχεις κάνει λάθος. Την απάντηση θα στη δώσει, μάλιστα με εγκυρότητα, το τεστ. Ένα ερωτηματολόγιο, δηλαδή.

Τι γνώμη έχεις π.χ. για τη μετανάστευση. Είσαι υπέρ ή κατά της ευρωπαϊκής ένωσης. Θέλεις να παρεμβαίνει ή όχι το κράτος στην οικονομία. Κάτι τέτοια.

Ο αποδυτηριάκιας θα πει τη μεγάλη κουβέντα. Είναι σκέτη μαλακία να ασχολείται κανείς με τους ψηφοφόρους, πού ανήκουν πολιτικά. Το τεστ να γίνει στα κόμματα. Αυτά να δώσουν απαντήσεις στο εν λόγω τεστ. Να μάθουμε σε ποιο συγκεκριμένα πολιτικό χώρο ανήκουν τα κόμματα!
Εγώ θα σου πω. Κι αυτό θα το πει ο αποδυτηριάκιας. Πουθενά! Εκεί ανήκουν τα κόμματα. Στο παντού. Στο πουθενά και στο παντού.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ, ΩΡΕ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ!