ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΣΟΒΑΡΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Ο Μητσοτάκης μίλησε στην Δ.Ε. Θεσσαλονίκης. Και ξέρουμε ότι ο κάθε πρωθυπουργός λέει κάθε χρόνο πράγματα που δεν ισχύουν. Μιλάει για την οικονομία το αφεντικό κόμματος που δεν δίνει λογαριασμό για τα λεφτά που πάνε κι έρχονται, φανερά και κρυφά στο μαγαζί του. Στη ΝΔ ο Μητσοτάκης, στον Σύριζα ο Τσίπρας.

Δεν λέω. Οι πρώτες μετεκλογικές εντυπώσεις του προέδρου της ΝΔ είναι από θετικές έως άριστες. Μιλάω, για να κάνουμε ταμείο, όχι για σκορ, όχι για αποτέλεσμα, άλλωστε είναι πολύ ενωρίς. Μιλάω για εντυπώσεις. Πρώτα, όμως, για να επανελθω στο ψαχνό της κουβέντας, θα περίμενα από τον εκάστοτε πρωθυπουργό να αναφερθεί στα οικονομικά του κόμματος του.

Έχω στοιχεία επίσημα. Άρα, τσεκαρισμένα. Το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε έσοδα 4,2 εκατομμύρια ευρώ. Τα έξοδα του κόμματος που ακόμα ήταν στην αντιπολίτευση το 2012 ήταν 6,1 εκ. ευρώ. Ώπα, ρε! Οι μόρτες του Σύριζα βρίζανε, και καλά κάνανε, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ γιατί χρεοκοπήσανε την Ελλάδα. Κι αυτοί στο κόμμα τους τι λιγώτερο κάνανε;

Η ΝΔ το 2012, είχε έσοδα 17,2 εκ. ευρώ και έξοδα 32,4!!! Το ΠΑΣΟΚ έσοδα 11,9 εκ. και έξοδα 26,7 εκ.!!! Φοβερά πράγματα. Στο τιμόνι της χώρας κάθονται άνθρωποι ύποπτοι ανικανότητας και καραμπινάτοι αποτυχημένοι στα μαγαζιά τους.

Γνωστό ότι τα όποια έσοδα κάθε κόμματος, κυρίως προέρχονται από το δημόσιο ταμείο. Το κράτος, δηλαδή, ο κοσμάκης επιχορηγεί τα κόμματα. Όλα τα κόμματα, κοινοβουλευτικά κι όχι.

Πρώτα, λοιπόν, ο κάθε Μητσοτάκης να μου πει αυτά τα έσοδα είχαμε, εδώ κι εκεί ξοδέψαμε αυτά τα συγκεκριμένα ποσά, και μετά να τον πάρω σοβαρά για όσα θα εξαγγείλει στην ΔΕΘ. Για όσα θα δεσμευτεί. Ότι έχω να κάνω με αξιόπιστο διαχειριστή ξένης, εννοώ της δημόσιας, περιουσίας.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΓΚΑΛΟΠ ΕΧΕΙ ΤΗ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ... ΣΤΗΘΟΥΣ