ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΟΙ ΠΟΡΝΕΣ ΣΑΣ

 

Αρχές δεκαετίας του '80, όταν από τη φυλλάδα δεν είχε παραγνωρίσει ακόμα ο κόσμος τον αποδυτηριάκια, πρώτα χρόνια της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ. Ο αποδυτηριάκιας, λοιπόν, απευθυνόμενος στους δυο μεγάλους αρχηγούς, έγραφε στη στήλη του, στην τελευταία σελίδα:

''Και για να κάνουμε ταμείο, σύντροφε Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είσαι πρωθυπουργός στην Ελλάδα, αλλά πρωθυπουργός στο μπουρδέλο της Ελλάδος. Κι εσύ, Κωνσταντίνε Μητσοτάκη, δεν είσαι αρχηγός της αντιπολίτευσης, αλλά κάνεις αντιπολίτευση σ’ ένα μπουρδέλο''.

Γιατί το θυμήθηκα αυτό, τώρα που ανέλαβε ένας άλλος Μητσοτάκης; Επειδή μέχρι και σήμερα είμασταν μπουρδέλο. Το σταυρό μας να κάνουμε που η προσπάθεια απομπουρδελοποίησης έγινε από τους δανειστές, όχι απ' εμάς τους ίδιους. Θα είχαμε διαλυθεί αν ήταν λυμένα τα χέρια του κάθε Τσίπρα.

Η κουβέντα γίνεται για να μπεις στη θέση του πρωθυπουργού, του όποιου πρωθυπουργού στη χώρα μπουρδέλου. Κερδίζει τις εκλογές, γίνεται κυβερνήτης της χώρας, και το πρώτο που διαπιστώνει είναι ότι το μαγαζί, το μπουρδέλο, είναι μέσα 100 ή 200 δις. Τι οφείλει να κάνει, αν δεν είναι μπουρδελιάρης;

Κάνουμε την πιο σοβαρή πολιτική κουβέντα. Πως πρέπει να ξηγηθεί ο πρωθυπουργός όταν το ταμείο είναι μείον; Αν πεις, να φροντίσει να τα φέρει βόλτα, πώς να έρθει μια η άλλη, έχασες.

Πρώτα-πρώτα για να καταφέρει την ανατροπή στα οικονομικά προς το καλύτερο ο πρωθυπουργός θα πρέπει να δουλέψει. Να δουλέψει σωστά. Να κάνει το δύσκολο, δηλαδή. Είναι δυνατόν αυτός που εκλέγεται με τις παπαριές που λέει από το μπαλκόνι να σου κάνει δουλειά; Όχι, βέβαια. Κάνει το εύκολο. Οπότε το μπουρδέλο ο πρωθυπουργός το καραμπουρδελιάζει.

Να, γιατί στην Ελλάδα δεν υπάρχει γνήσιος, καθαρός καπιταλισμός. Το πολίτευμα μας είναι μπουρδελισμός. Μιλάμε σοβαρά. Αυτή είναι η πολιτική φιλοσοφία που με συνέπεια εφαρμόζεται από το 1974. Μετά τον χουντισμό καπάκι ξεκίνησε ο μπουρδελισμός. Μιλάνε τα νούμερα.

Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ, καλούσε τον κόσμο ο Ανδρέας Παπανδρέου, διότι είμαστε πιο μπουρδέλο κόμμα από τη ΝΔ. Δεν το έλεγε, όμως το εννοούσε πέρα για πέρα μ’ όλα αυτά που υποσχότανε. Τι υποσχότανε ο Ανδρέας; Ότι θα δώσει. Όχι ότι θα κάνει πιο παραγωγικό το κράτος. Ποιος ασχολείται με το κράτος; Οίκο ανοχής το θέλουμε, να το πηδάμε, όχι με κανόνες κράτους.

Τα ίδια και η ΝΔ. Εμείς είμαστε πιο ξεφτυλέ μπουρδελέ από το ΠΑΣΟΚ. Και το δημόσιο χρέος, το μπουρδελέ χρέος όλο και μεγάλωνε. Μέχρι που στο μπουρδέλο πλάκωσε η διεθνής αστυνομία, με το ΔΝΤ και την τρόϊκα. Και είπαν «Τέρμα, μέχρι εδώ ήταν. Οι πουτάνες σας (φώτο) στο μπουρδέλο θα βγάλουν βιβλιάριο».


Διαβάστε ακόμα:

''ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ'' ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΗΤΣ ΦΥΤΙΛΙ... ΞΕΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ