Ο Νο 1 καταζητουμενος του πλανητη

 
Το ξέρουμε πια όλοι, αλλά είμαστε ανήμποροι να κάνουμε κάτι. Μας παρακολουθούν, μας έχουν «μαντρωμένους» και φακελωμένους. Όποιος μάλιστα δεν συμφωνεί με τις τακτικές τους, απομονώνεται, φυλακίζεται, καταδιώκεται, δολοφονείται… Η δημοκρατία δεν υπάρχει πουθενά. Έχει μεταλλαχθεί σε μια νέου είδους παγκόσμια χούντα.
 
Το 2013, ο Έντουαρντ Σνόουντεν, πρώην πράκτορας της CIA και στέλεχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, έκανε ολόκληρο τον κόσμο να παγώσει όταν αποχώρησε από την Κοινότητα Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ και αποκάλυψε ότι η αμερικανική κυβέρνηση ακολουθούσε μυστικές διαδικασίες για να συγκεντρώνει ακόμη και το παραμικρό τηλεφώνημα, sms και e-mail.
 
Κοινώς οι μυστικές υπηρεσίες ακολουθούν ένα άνευ προηγουμένου σύστημα μαζικής επιτήρησης που μπορεί να εισχωρεί στην ιδιωτική ζωή οποιουδήποτε στη Γη. Στο βιβλίο του Permanent Record αφηγείται για πρώτη φορά πώς βοήθησε και ο ίδιος να φτιαχτεί το σύστημα μαζικής επιτήρησης και πώς βίωσε μια κρίση συνείδησης που τον έκανε να αποκαλύψει τα πάντα. Έκτοτε είναι ο Νο 1 καταζητούμενος του πλανήτη.
 
Η βιογραφία του Έντουαρντ Σνόουντεν με τίτλο Permanent Record κυκλοφορεί παγκοσμίως την προσεχή Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει με τίτλο Το μεγάλο Φακέλωμα, στις 26 Σεπτεμβρίου, από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ένα βιβλίο που έρχεται αφού ήδη έχει προβληθεί η ταινία του Oliver Stone  με τίτλο Snowden.
 
Οι Αμερικανοί εκδότες Macmillan Publishers δήλωσαν: «Ο Έντουαρντ Σνόουντεν αποφάσισε στην ηλικία των 29 ετών να…
Η συνέχεια εδώ: nikosonline.gr