ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΛΟΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ...

 

Πολύκροτη δίκη στην Κίνα, κατηγορούμενος πρώην στέλεχος του κόμματος. Ένα είναι το κόμμα στην Κίνα, δεν υπάρχουν άλλα. Το κομουνιστικό κόμμα, που από τη δεκαετία του '80 έχει αφήσει λάσκα τα λουριά στην ελεύθερη οικονομία. Καπιταλισμός παντρεμένος με όχι και ελεύθερη πολιτική δράση σε κανέναν, εκτός από το κόμμα.

Επί του θέματος. Η εν λόγω δίκη, μια από πολλές παρόμοιες, δείχνει πόσα πράγματα έχουν αλλάξει στην πολυαριθμότερη χώρα της γης από τη μια και από την άλλη ότι δεν... αλλάζει η μυρουδιά του χρήματος. Η αδυναμία του αιώνιου ανθρώπου να αντισταθεί στον πειρασμό του χρήματος. Ρισκάρει το αξίωμά του, την καριέρα του, την ίδια τη ζωή του να τη ρίξει στο κελί του θανάτου. Να μπει στα σίδερα και να μη βγει ζωντανός.

Σε μια νύχτα γκρεμίστηκε στην Κίνα από το κόμμα ό,τι πρόσταζαν τα κιτάπια του κομουνισμού. Σε μια νύχτα ό,τι ίσχυε, ό,τι προσκυνούσαν, το έκαναν χθεσινή μπύρα. Σε μια νύχτα αποφασίζεται να μιμηθούν την καπιταλιστική δύση. Ο έλεγχος, όμως, του κράτους παραμένει στο κομουνιστικό κόμμα. Δεν υπάρχουν πολιτικές ελευθερίες, δηλαδή.

Και επιτόπου μπαίνει στο παιχνίδι η διαφθορά. Με πρωταγωνιστές, βέβαια, βαρβάτα στελέχη του κόμματος. Και οι κομπίνες παίζουν σε πολύ χοντρά νούμερα. Κίνα είναι αυτή, όχι κάποια Ελλαδίτσα, που στο φινάλε συγχωρεί λαμογιές. Στην Κίνα δεν έχουν σταματήσει να κτίζουν φυλακές, να πακετάρουν τους δημόσιους λειτουργούς που τ' αρπάνε.
Επώνυμος ο Μπο Σιλάι. Της νομενκλατούρας. Όχι κάποιος μικρομεσαίος. Αν ήταν μικροστέλεχος θα τον είχαν καθαρίσει επιτόπου, να μην τρώει τζάμπα στη φυλακή. Και πριν τον σκοτώσουν θα του είχαν πάρει την καρδιά, ένα νεφρό, τα δύο μάτια, ό,τι του είχε απομείνει.

Η αρπάκτρα ο Μπο Σιλάι, είχε ξεσκιστεί στις δωροδοκίες, στη δίκη όλα βγήκαν φόρα παρτίδα. Θύμα της... γυναίκας του, λέει. Το ζευγάρι είχε φτιάξει αφανή εταιρεία με Άγγλο επιχειρηματία και ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση. Τη δουλειά ανέλαβε η σύζυγος, μια από τις θυγατέρες του Διαβόλου, η οποία σκότωσε τον Άγγλο.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΒΓΕΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟΝ ΚΛΗΡΟ!