ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ... ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΣ

 

Δίνω την πληροφορία ότι σε λίγες μέρες θα βγει... διάγγελμα με την υπογραφή προσωπικοτήτων, γνωστών και ημιάγνωστων, της πολιτικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής ζωής. Θα συμφωνούν όλοι αυτοί, με το σωστό αριστερό περιτύλιγμα, πως είναι αναγκαία η πασοκοποίηση του Σύρριζα. Βεβαίως, ούτε καν θα αναφέρεται στο κείμενο η λέξη ''πασοκοποίηση''. Ο Συριζα, άλλωστε, κοιτάει μπροστά, όχι πίσω και δεν έχει καμιά σχέση με το παλαιό πολιτικό σύστημα.

Ο κόσμος, όμως, στον οποίον απευθύνονται, ο σύριζας και το κάθε κόμμα έχει και είναι κολλημένος με το λεγόμενο πολιτικό σύστημα. Με αντιλήψεις και πρακτικές του παρελθόντος, για να μιλήσουμε πολιτικά, όχι παλαιοκομματικά.

Ο κόσμος ψηφίζει, και τα κόμματα ακολουθούν. Αυτό συμβαίνει μια αιωνιότητα. Τα κόμματα δεν παράγουν πολιτική. Δεν καθοδηγούν. Η αγωνία τους είναι μόνο πως θα αρπάξουν τη ψήφο του απελπισμένου, του αδικημένου.

Αυτό έκανε και ο Σύριζα από τη στιγμή που αποφάσισε να σταματήσει το παραμύθι ότι είναι κόμμα της αριστεράς και αρχών. Μοιάζει με το μπακάλικο πριν σκάσουν μύτη τα σούπερμάρκετ, που άρχισε να πουλάει και είδη υγιεινής, καλλυντικά, ψωμί, φρούτα, υλικά οικοδομής κ.α. κλέβοντας πελατεία από τον φούρναρη, τον μανάβη, τον περιπτερά κ.α.

Έτσι και ο σύριζας. Από δήθεν αριστερός γίνεται δήθεν κεντροαριστερός. Το 1974 αν κάποιος χαρακτήριζε κεντροαριστερό το ΠΑΣΟΚ, ήταν σα να το έβριζε. Στην πορεία για την εξουσία οι και γαμώ σοσιαλιστές πασόκοι, αφού κατάπιαν την Ένωση Κέντρου, από την οποία προήλθαν, και πριν ακόμα γίνουν κυβέρνηση αυτοπροσδιορίζονταν ως κεντροαριστερά.

Δεν υπάρχει αυτό. Καμένο δένδρο. Ούτε κέντρο υπάρχει, ούτε αριστερά. Υπάρχει καραμπινάτη δεξιά, που την βαπτίζουν κέντρο και κεντροαριστερά, απλά για να... διαχωρίζονται από την ΝΔ. Οι εν λόγω θα υπογράφουν τη διακήρυξη- κασέτα, μια επανάληψη διανοουμενίστικης και πολιτικοποιημένης παπαριάς. «Για την ανασύσταση της κεντροαριστεράς». «Πρωτοβουλία για την ανανέωση της Εξωδεξιάς Αριστεράς». Κάτι τέτοιο, κάτι παραπλήσιο με την υπογραφή αυτών οι οποίοι θαρρούν πως ενεργούν ως... δονητές της κοινωνίας μας.


Διαβάστε ακόμα:

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ ΠΕΝΤΟΧΙΛΙΑΡΑ