ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΟΝΟ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα περιμένεις δουλειά από τα κόμματα. Όχι να ψάχνονται κι αν τελικά συμφωνήσουν πως θα ξαεκλεγούν. Μ' αυτό ή εκείνο το εκλογικό σύστημα. Γίνεται, όμως; Όχι, δεν γίνεται να στρώσουν τον πισινό τους και να δουλέψουν παραγωγικά, αποτελεσματικά εκείνοι οι οποίοι είναι υπαίτιοι της καταστροφής.

Λέμε τα δικά μας γιατί τίποτα δεν έχει αλλάξει. Τίποτα δεν μπήκε στο δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου επειδή κέρδισε τις εκλογές ο σύριζας, ε[ειδή τις έχασε. Είμαστε πάντα σε αναμμένα κάρβουνα επάνω.

Το πρώτο κόμμα να παίρνει μπόνους 45 έδρες, όχι 50, και μόνο αν ξεπερνάει το 25% των ψήφων. Αυτό προτείνει ο Μητσοτάκης, συν να αυξηθούν σε 15 οι 12 βουλευτές επικράτειας.

Έχω κι εγώ πρόταση, πάντα στο όνομα της δημοκρατίας. Στη Βουλή να μπαίνουν μονάχα τα δυο πρώτα κόμματα. Δεν χρειάζονται άλλα. Και οι βουλευτές κατ΄αρχήν να περιοριστούν σε 99, τουλάχιστον, δεν θέλουμε περισσότερους. Δικαίωμα να συμμετάσχουν στις εκλογές να έχουν όλα τα κόμματα, όποιος θέλει, όμως στο κοινοβούλιο να προκρίνονται μόνο δυο.

Τι να τους κάνουμε τους βουλευτές των άλλων κομμάτων, των οποίων η μοίρα είναι να καταλήξουν σ' ένα από τα δυο μεγάλα κόμματα. Μεταγραφή να πάρουν αφού συμφωνήσουν με ανταλλάγματα.

Διαβάστε ακόμα:

ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ...