ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Είμαι Έλληνας. Παρακολουθώ, λοιπόν, τον πρώτο δερβίση μάγκα στα Βαλκάνια σαν Έλληνας. Ο Γερμανός και ο Αυστραλός, ο Βέλγος και ο Βραζιλιάνος αλλοιώς βλέπουν και ζυγίζουν τον Ερντογάν. Εγώ, ο Έλληνας είμαι πολύ κοντά στην Τουρκία του μεγάλου συνεχιστή του οθωμανικού πολυεθνικού κράτους, ναι, αυτόν τον σουλτανικής κοπής πασά Ερντογάν.

Ο άνθρωπος κάνει προπόνηση, ολοφάνερο είναι. Η μπούκα στη βόρεια Συρία, που συνορεύει με την Τουρκία, είναι ''προετοιμασία'' και για άλλες μπίζνες στη συνέχεια. Μπίζνες στρατιωτικές, τις οποίες πρόθυμος είναι να αναλάβει να διεκπεραιώσει ο Ερντογάν. Για πάρτη του και για πάρτη τρίτων.

Αυτό κοζάρω εγώ ο Έλληνας για τις προθέσεις του Ερντογάν. Αυτός κάνει παιχνίδι προσωπικό. όχι της Τουρκίας. Ό,τι κερδίσει με την... ειρηνική επιχείρηση της εισβολής σε ξένο έδαφος η Τουρκία, θα το χάσει μετά από κάποιο διάστημα. Την πατρίδα του βάζει στο παιχνίδι ο σουλτάν μεμέτ για να κάνει μια επίδειξη προσωπικής πυγμής παγκόσμια. Αυτό λέω και δεν μου το βγάζεις από το μυαλό.

Το είπε ο Λουδοβίκος, ότι ''Το κράτος είμαι εγώ''. Κι έτσι ήταν, δεν είχε πει μια μπαρούφα. Και ο Ερντογάν, με τις ενέργειες του, λέει το ίδιο: ''Το κράτος είμαι εγώ''. Κι έχει δίκαιο. Αυτός αποφασίζει, και δεν αποφασίζει διότι έτσι τον... πιέζει ο λαός, ούτε διότι το επιτάσσουν τα τουρκικά συμφέροντα.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΠΑΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΟΠΑΠ