ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΕΙΞΕ... ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΚΟΣ

 

Σε μπαρ στο Ρέθυμνο παρακολούθησε το παιχνίδι Ολυμπιακός- Μπάγερν ο πρώην πρωθυπουργός Τσίπρας Αλέξης. Παρέα με νεολαίους με τους οποίους είχε πολιτική και ποδοσφαιρική κουβέντα. Κανένα πρόβλημα. Για οποιοδήποτε θέμα ο πρόεδρος του κόμματος βγάζει τον συριζαίικο εαυτό του.

Χειροκρότησε το γκολ του Ολυμπιακού στο 1-0 ο Τσίπρας, και κάποιοι απολιτίκ το 'ριξαν στην πλάκα. Επειδή ο πρώην είναι οπαδός του Παναθηναϊκού. Δεν καταλάβανε οι άνθρωποι. Δεν έχασε κι αυτή την ευκαιρία ο πρώην αριστερός να βγάλει την πολιτική του συνέπεια. Την αντιμνημονιακή του κομματική ταυτότητα. Να ξέρουμε τι λέμε.

Ποιος Ολυμπιακός. Τον αντιγερμανισμό του δήλωσε ο πρώην με την ικανοποίηση του όταν η Μπάγερν έφαγε το πρώτο γκολ. Εκείνη τη στιγμή ένοιωσε ότι δικαιώθηκε ο αγώνας του ενάντια στην Μέρκελ και τον Σόιμπλε. Όταν ως πρωθυπουργός έσχισε τα μνημόνια. Και όταν η Γερμανία του πρότεινε να υπογράψει και τρίτο μνημόνιο, αυτός του το έτριψε στη μούρη.

Ο απόλυτα συνεπής Τσίπρας. Μιλούσε για αριστερά, για πρώτη φορά αριστερά. Σήμερα δεν μιλάει για τελευταία φορά αριστερά. Γιατί; Απαγορεύεται πλέον στον Σύριζα η χρήση της λέξεως ''αριστερός''. Εντολή να την αποφεύγουν. Δουλειά θα κάνουν με τις λέξεις ''δημοκρατικός'', ''προοδευτικός''.

Διαβάστε ακόμα:

ΛΑΤΡΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΕΜΕΝΗ