ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΕΡΕΤΡΟ!

 

Ο πρωθυπουργός, σήμερα ο Μητσοτάκης, αύριο κάποιος άλλος, απευθύνεται σε 100 βετεράνους της πολιτικής. Σενάριο γράφουμε. Έστω ότι συμβαίνει. Και ο κυβερνήτης της χώρας ζητάει από εκατό υπέργηρους πρώην υπουργούς και βουλευτές να συνδράμουν στο κυβερνητικό έργο. Πρώην από διάφορα κόμματα, όχι απαραίτητα από το κόμμα του πρωθυπουργού.

- Τιμή μου να προσφέρετε τις υπηρεσίες σας και τις πλούσιες εμπειρίες σας, έστω ότι έλεγε ο νυν στους ξεχασμένους, και... βαρειά ηλικιωμένους.

Πως, φαντάζεστε, θα αντιδρούσαν οι 99 από τους 100 βετεράνους, και εδώ και χρόνια τελειωμένους, πολιτικούς; Χωρίς δεύτερη κουβέντα θα αποδεχόντουσαν την πρόταση. Μιλάμε για τη φυλή των πολιτικών. Ετοιμοθάνατος να είναι, ο φίλος του ο γιατρός του είπε “Δύσκολα θα τη βγάλεις τούτη τη νύχτα, Αναξίμανδρε... '', αυτός θα πεταχτεί με χαρά παιδιού να επανέλθει σε δράση.

''Βρε, δεν κοιτάς τα χάλια σου, Αγησίλαε, στα τελευταία σου είσαι, υπουργείο σε μάρανε... '' προσπαθεί να τον συνεφέρει η συμβία του.

Ο πολιτικός ζει με την πολιτική, μέχρι το τέλος, μέχρι να τον κηδέψουν. Έτσι και φάει την ένεση στο μπράτσο, βγήκε μια φορά βουλευτής, μια ζωή η σκέψη του είναι στην κάλπη. Πως να εκλεγεί ξανά. Ακόμα και πεθαμένος να 'ναι, να τον έχουν χώσει μέσα σε στην κάσα και να πηγαίνουν τέσσερις, για τον τάφο. Αν ανοίξει κάποιος το καπάκι στο φέρετρο και του πει: “Περίανδρε η πατρίς σε χρειάζεται, σε θέλουμε πάλι πρωθυπουργό, υπουργό, δήμαρχο...” Θα γίνει θαύμα. Ο νεκρός θα πετάξει το καπάκι και θα φωνάξει “Στοπ!” στα τέσσερα κοράκια. Θα πεταχθεί από την κάσα πανέτοιμος να συνεχίσει την προσφορά του στον λαό.

Τα σέρνουν στους πολιτικούς. Ότι είναι ψεύτες, ανίκανοι, κωλοτούμπες, λαμόγια, παραμύθηδες. Παραγνωρίζουν το πιο βασικό στοιχείο που τους χαρακτηρίζει, ότι είναι και ψώνια.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΒΑΡΕΙΑ ΦΑΝΕΛΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΦΤΕΡΟ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ