ΑΔΩΝΙΣ, ΕΝΑΣ ΜΑΝΙΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Αρέσει. Έχει κερδίσει προσωπικό κοινό. Ό,τι κι αν του καταλογίζουν κάποιοι αντίπαλοι του, τόσο στη ΝΔ, όσο και στα άλλα κόμματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει φανατικούς θαυμαστές. Αυτός, άλλωστε, είναι ο λόγος που ο τελευταίος πρόεδρος της ΝΔ τον έκανε αντιπρόεδρο. Στην πολιτική, πέρα από την αξία, στη ζυγαριά μετράει η επιρροή και η επιδραστικότητα του πολιτικού.

Ο Άδωνις, δεξιός, καραδεξιός, είναι ο πρώτος στην Ιστορία που δήλωσε δεξιός, κανένας άλλος προχουντικά επί ΕΡΕ και στη μεταπολίτευση επί ΝΔ δεν είχε τους κομματικούς όρχεις να αυτοπροσδιοριστεί δεξιός, χαρακτηρισμός συκοφαντημενος από την αριστερά και τη ψευτοαριστερά.

Πέρα απ΄αυτό. Αντιπρόεδρος έγινε από τον Μητσοτάκη διότι κανείς άλλος στη ΝΔ δεν ήταν σε θέση να κάνει αντιπολίτευση, τηλεοπτική και κοινοβουλευτική στην κυβέρνηση Σύριζα, όπως ο Γεωργιάδης. Αυτός ο μανιακός της επικοινωνίας. Πανέτοιμος, κάθε στιγμή του 24ώρου να παρέμβει, να απαντήσει στον οποιονδήποτε και για οποιοδήποτε θέμα.

Και βουλευτής να μην ήταν ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και βιβλιοπωλητής να μην ήταν. Θα ήταν οσκαρούχος στην επικοινωνία. Ας ήταν ένας απλός μανάβης, ένας μπακάλης, ένας εργάτης. Κατέχει το προσόν της επικοινωνίας. Ασχολείται, άλλωστε, με το αντικείμενο της δουλειάς του. Παρακολουθεί τα πάντα. Είναι ενημερωμένος, ποτέ αδιάβαστος.

Αν ήταν μανάβης, για παράδειγμα, θα καλούσε τον ανταγωνιστή του σε ντιμπέιτ στην πλατεία της γεοτονιάς τους, με θέμα ποιος πουλάει τα καλύτερα και φθηνότερα προϊόντα. Μελιτζάνες, ντομάτες, μπανάνες, αγγούρια. Σαν μπακάλης θα κατήγγειλε με την ντουντούκα το σούπερ μάρκετ για την ακρίβεια του, αλλά και την ποιότητα των προϊόντων του.

Έχει στήσει ολόκληρο μηχανισμό για να γνωρίζει ανά πάσα ώρα και στιγμή τι παίζει στα ΜΜΕ. Ποιος τον έβρισε και ποιος τον επαίνεσε. Και όχι μόνο αυτό. Να γνωρίζει τι ειπώθηκε και πως για να είναι έτοιμος να το σχολιάσει όταν του ζητηθεί. Τον βοηθά και η διαίσθηση του. Ο Άδωνις Γεωργιάδης γεννήθηκε σα σήμερα 6 Νοεμβρίου, το 1972.

Μηχανισμό παρακολούθησης των ΜΜΕ έχουν στήσει και άλλοι πολιτικοί, πέραν από τα κόμματα. Πρώτος διδάξας και σ’ αυτό ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, στο γραφείο του οποίου είχε εγκατασταθεί πολύς κόσμος για να παρακολουθεί τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και τα sites.

Βουλευτής με το Λαός του Κρατζαφέρη και παράλληλα έκανε εκατοντάδες χιλιόμετρα τηλεοπτικά ως βιβλιοπώλης ο Άδωνης Γεωργιάδης. Εξελίχθηκε σε Δον Ζουάν της πιο δύσκολης γκόμενας. Τι άλλο παρά μια ακριβή και καπριτσιόζα ερωμένη είναι η κάμερα. Αν την μάθεις σαν εραστής της, τι ακριβώς θέλει, τότε η κάμερα σε κάνει φίρμα.

Προσκεκλημένος, θυμάμαι, ήταν σε εκπομπή σε κρατικό κανάλι ο Άδωνης, αλλά δεν είχε έρθει ακόμα η σειρά του να πάρει θέση στο πάνελ. Δεν άντεξε τον πειρασμό το άτομο. Πώς να συγκρατηθεί; Τρεις, καμαρωτές, καμαρωτές ήταν οι στημένες κάμερες, λέμε για τις “γκόμενες”, στο στούντιο. Δεν έχει ξαναγίνει. Μπούκαρε ο υπουργός υγείας, άρπαξε απ' άλλον το μικρόφωνο και για μια ακόμα φορά φλέρταρε με τρεις. Κανονική παρτούζα.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΑΤΖΗΛΗΚΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ