ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΙΣ ΠΙΟ ΒΑΡΕΙΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ

 
Ρε, πλάκα μας κάνετε; Τσακώνουν το λαμόγιο τον υπουργό για τις αρπαχτές, και μας λένε δεν φταίει το κόμμα. Φταίει και παραφταίει. Δεν αγνοείται το ότι σ' αυτό το κόμμα βρήκε γήπεδο για να ξεσκίσει ο απατεώνας. Δεν αγνοείται το ότι οι χοντρές μπάζες γίνονται στην πολιτική. 
 
Και το κόμμα φταίει και δικαίως η πολιτική δυσφημείται. Και ευλόγως προκαλούνται υποψίες με την παραμικρή καταγγελία ότι ο τάδε υπουργός τη γάζωσε τη βρωμοδουλειά.
 
Η κουβέντα με αφορμή την ποινική δίωξη σε βάρος του 63χρονου Ανδρέα Λομβέρδου, για την πολυθρύλητη υπόθεση Novartis. Δεν κατάλαβα. Αν, τελικά, αποδειχθεί ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν θα φταίει το κόμμα του; Καθαρό το κόμμα, πεντακάθαρη η πολιτική, και οι πολιτικοί, άρα είναι κακοήθεις και προκαταλελειμμένοι όσοι τους... αμφισβητούν.  
Έχω άλλη κρίση στα πράγματα. Παιδεραστής ο παπάς; Όσο φταίει ο παλιάνθρωπος με τα ράσα που φέρνει βόλτα ένα άβγαλτο δεκάχρονο κοριτσάκι, άλλο τόσο ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ φταίει ο δεσπότης του και η Εκκλησία. Γιατί τον ανεχόντουσαν τον ξεφτυλισμένο άντρα που έκανε τη δουλειά του με ανήλικη. Γιατί κρατούσαν αυτιά βουλωμένα σ΄όσα τους έλεγαν, γιατί ακόμα κι αν γνώριζαν την έκαναν αβαβά.
Μόνο η Εκκλησία; Και ο Θεός φταίει, λέω εγώ, που δεν έκανε κάτι, όταν δικός του άνθρωπος, ένας ιερέας, όχι κάποιος πιστός, διαπράττει τις πιο βαρειές αμαρτίες. Ή να προλάβει το κακό ή να τιμωρήσει αυτός τον ελεεινό ιερέα.