ΣΤΗ ΨΩΝΑΡΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ

 

Ο Τσίπρας έχει αποφασίσει να την κάνει γυριστή. Γνωστό αυτό και πολυσυζητημένο. Να παίξει την αντιπολίτευση σαν ένα αγοραίο και πεζοδρομιακό κόμμα κεντρώο απέναντι στη ΝΔ του Μητσοτάκη. Από την άλλη, οι περίεργοι του Σύριζα, αυτοί που υποτίθεται κουβαλούν την αριστερή συνείδηση του κόμματος, διαφωνούν να μεταλλαχτεί σε μια συμβατική κοινοβουλευτική δύναμη.

Το πράμα πλησιάζει στη γραφικότητα. Η συνιστώσα των ''53'' με οπλαρχηγό τον Ευκλείδη Τσακαλώτο αντιδρούν στο πλάνο του Τσίπρα διότι, λένε, αρνούνται να αλλάξει ταμπέλα το μαγαζί, το όνομα του Σύριζα και η πολιτική ταυτότητα του. Βγάλανε κι ένα μακρυνάρι, ένα σεντόνι αριστερής παλαιοκοπής με το οποίο αναπτύσσουν τις... θέσεις τους. Και δεν θέτουν θέμα αρχηγού, δεν αμφισβητούν τον Τσίπρα.

Χωρίς Τσίπρα τι ψάρια να πιάσουν οι ''53'' του Τσακαλώτου με τη βροντερή φωνή; Όσα και ο Λαφαζάνης. Του Βαρουφάκη την πλάτη δεν θα την βλέπουν ούτε με κυάλια νυχτός.

Τεσσαράμισυ χρόνια έκαναν τουμπεκί ψιλοκομμένο οι ''53'' προσκυνημένοι σε κυβέρνηση που ήταν περισσότερο δεξιά από την ΝΔ και σήμερα πουλάνε μεταξύ τους αριστεροφροσύνη. Γιατί, λέτε; Μια η απάντηση. Τα παιδιά είναι ψώνια. Στον κόσμο τους. Με κείμενα που έχουν θέση μόνο σε μπροσούρες θαρρούν ότι προωθούν τις πολιτικές τους θέσεις στην κοινωνία.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ