ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΟΙ...

 

Πιστεύει στον Θεό. Άρα, δεν το συζητάμε ότι είναι καλύτερος άνθρωπος από εκείνον που δεν γουστάρει κανένα νταραβέρι με τον ύψιστο. Έτσι πάει. Έτσι το βλέπει ο κόσμος και ο κοσμάκης. Ο πιστός ίσως κλεψει, σκοτώσει, άσχετο αυτό. Μέχρι να κάνει την αμαρτία του, ακόμα και την πιο ασυγχώρητη, όσο ήταν πιστός πιάνεται καλύτερος, ηθικότερος του άπιστου. Και η κοινωνία έχει εμπιστοσύνη περισσότερο στον πιστό, ενω φοβάται τον άθεο, τον οποίοντον έχει ικανό για το χειρότερο.

Πιστεύει στον κομουνισμό, στον καπιταλισμό, στο σουρεαλισμό, στον υπαρξισμό, στον κυβισμό, σε ό,τι κάνει κέφι. Σίγουρα ο έτσι έχει ένα φτούκα προ σε σύγκριση με εκείνον που γράφει εκεί που δεν πιανει μελάνι όλες τις θρησκείες, τις ιδεολογίες, τις κοσμοθεωρίες, τα πολιτικά συστήματα. Ποια είναι η κουβέντα; Δεν συζητάμε αέρα πατέρα. Μιλάμε γύρω από συγκεκριμένο θέμα.

Πιστεύει ο έτσι και μπράβο του, διότι αν δεν πίστευε θα ήταν δευτεράτζα σκέτη, το είπαμε αυτό, και το συμφωνήσαμε. Πιστεύει, λοιπόν, ότι αυτό πρέπει να γίνει κι όχι το άλλο. Δεν κατάλαβα. Επειδή ο έτσι πιστός, ιδεολόγος, οι έτσι έχοντες τις ιδεώδεις θέσεις, θαρρούν πως πρέπει να ισχύει αυτό κι όχι το άλλο, θα μας το επιβάλλουν με τη βία; Με τον τσαμπουκά. Με τραμπουκισμούς. Ακόμα κι αν εκπροσωπούν μειοψηφία;

Αυτοί που το θέλουν έτσι είναι 17% κι αυτοί που δεν το θέλουν αλλοιώς είναι 77%, οι υπόλοιποι είναι αδιάφοροι. Δεν νομίζω ότι είναι σωστό, κοινωνικά σωστό με αλητείες και επιθέσεις οι μειοψηφούντες να έχουν την απαίτηση να ισχύει η δική τους άποψη.

Ύστερα είναι και το άλλο, για να ζορίσουμε λιγάκι την κουβέντα. Τι αξία έχει το σωστό που υποτίθεται εκπροσωπεί η μειοψηφία και βέβαια αφορά την πλειοψηφία, όταν δεν συμφωνεί η... πλειοψηφία;


Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΘΕΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ