ΠΩ, ΠΩ, ΠΩ, ΠΑΡΑΣΗΜΑ Η ΣΤΡΑΤΗΓΑΡΑ!...

 

Τί βλέπει κανείς στη φωτογραφία; Τι είναι εκείνο που πρωτοβλέπει, Τι είναι εκείνο που τον εντυπωσιάζει. Τα σιδερικά, βέβαια, που βαραίνουν τον γιο, γι΄αυτό καμπουριάζει συνοδεύοντας την μητέρα του. Και φαντάζομαι ότι αυτός που δεν γνωρίζει Ιστορία σκέπτεται σε πόσες μάχες του Ηνωμένου Βασιλείου έλαβε μέρος. Κι ασφαλώς είχε κερδίσει τον πόλεμο στις περισσότερες στρατιωτικές συγκρούσεις στις οποίες έλαβε μέρος ως διοικητής μονάδας. Τάγματος, συντάγματος, ίσως και μεραρχίας, στρατιάς γιατί όχι.

Ο κύριος είναι ο 71χρονος πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος, σύζυγος της 72χρονης δούκισσας της Κορνεάλης Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Ο κληρονομικός διάδοχος του βρετανικού θρόνου, πρώτη επιλογή μετά την αναμενόμενη σε δυο χρόνια παραίτηση της 93χρονης μάνας του βασίλισσας Ελισάβετ.

Επί του θέματος. Τρώγεται να φοράει στολή στρατιωτική ο Τσαρλς, έστω κι αν δεν πολέμησε ποτέ του. Όπως ένα σωρό μόνιμοι και έφεδροι αξιωματικοί. Το ζητημα είναι ότι ο βασιλιάς και το βασιλόπουλο σήμερα δεν έχουν καμιά ανάγκη να φέρουν σε πέρας τις τυπικές υποχρεωσείς τους εμφανιζόμενοι λες και είναι μάχιμοι στρατάρχες, πολέμαρχοι που τους τρέμει ο εχθρός.

Αυτά σε πεπερασμένους αιώνες όπου ο βασιλιάς είχε τον πρώτο λόγο και αποφάσιζε για κάθε εθνικό ζήτημα. Σήμερα ο βασιλιάς είναι ένας άλλος Προκόπης Παυλόπουλος. Απλά υπογράφει αυτά που αποφασίζει η Βουλή, η κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΣΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ... ΚΟΥΝΗΜΑΤΟΛΟΓΟΙ