ΟΙ ''ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ'' ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ... ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ

 

Το βλέμμα του Ερντογάν ήταν άσχημο στον Μητσοτάκη, όταν χθες συναντήθηκαν για τα ''ελληνοτουρκικά''. Και με το στόμα ο Τούρκος, σε γλώσσα που δεν θα τη χαρακτήριζε κανείς διπλωματική, συνέχισε τις... ''επεδύσεις'' του στο Αιγαίο. Τη ρητορική αλλά και την πρακτική των απειλών και των απαιτήσεων.

Τι να έβγαινε από μια τέτοια συνάντηση δυο... συμμάχων του ΝΑΤΟ, της Ελλάδος και της Τουρκίας, μετά από όσα έχουν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες; Να έκανε πίσω ο Ερντογάν; Ο άνθρωπος και χωρίς να υπάρχει ευκαιρία σε κάθε στιγμή λέει τα δικά του. Με το δίκαιο του ισχυρού.

Ο Ερντογάν θέλει τούτο και το άλλο. Κι αν η Ελλάδα παζαρέψει μαζί του, αν συμφωνήσει σε οτιδήποτε, την άλλη κιόλας μέρα η Τουρκία του Ερντογάν θα ζητάει κάτι περισσότερο. Επειδή θαρρεί ότι είναι στρατιωτικά,υπέρτερη και το δείχνει. Δεν λαμβάνει υπ΄όψιν τις διεθνείς συμφωνίες, τα δικαιώματα της Ελλάδος στη θάλασσα της.

Ο Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση μίλησε για ''διαφωνίες'' με την άλλη πλευρά. Κι έχεις τον Τσίπρα, μόνο για να μη μείνει εκτός λεζάντας, για να ακουστεί κι αυτός, να κατηγορεί τον πρωθυπουργό. Επειδή, λέει, ο Μητσοτάκης πήγε... απροετοίμαστος στη συνάντηση με τον Τούρκο και είχε... αφωνία. Αν ήταν στη θ΄ςση του ο Τσίπρας θα ήταν πανέτοιμος, δηλαδή θα είχε δώσει εντολή στον Βίτσα να είχαν κιόλας μαρσάρει τα τανκ στον Εβρο.


Διαβάστε ακόμα:

ΤΣΙΠΡΑΣ – ΓΚΛΕΤΣΟΣ 1-0