ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΜΕ ΤΟ BREXIT ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

 

Ρωτάνε χθες, ανήμερα των εκλογών τον έναν από τους δυο αντιπάλους στις εκλογές Τζέρεμυ Κόρμπιν, τι περιμένει από τούτη την... κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση κι ο αρχηγός των ''εργατικών'' λέει γεμάτος αισιοδοξία: ''Πόλύ μεγάλη νίκη!''. Γνώριζε, βέβαια, πριν ακόμα ανοίξουν οι κάλπες το αποτέλεσμα. Τι να πει, όμως; Ότι θα πάθω συντριβή; Ότι ο άλλος με το σκυλάκι θα μου πάρει τα σώβρακα.

Μια πλάκα σκέτη είναι οι εκλογές, κι όμως όλοι την παίρνουν στα σοβαρά. Μέχρι που το ρίχνουν στις... αναλύσεις ψάχνοντας σε ποιο βαθμό θα επηρεάζει τη ζωή του λαού αυτό ή εκείνο το αποτέλεσμα. Αν κερδίσουν οι ''συντηρητικοί'' ή οι ''εργατικοί''. Λες και υπάρχει διαφορά, πέρα από την ονομασία της ταμπέλας. Ο οπαδός, όμως, της Τότεναμ θαρρεί ότι η φανέλα της ομαδάρας του επειδή έχει άλλο χρώμα, είναι... διαφορετική, άλλο πράμα, από τη φανέλα της Άρσεναλ.

Οι Άγγλοι έδωσαν χθες μεγάλη πλειοψηφία στον καραγκιόζη Μπόρις Τζόνσον, φιγούρα γραφική, που κυκλοφορεί με σκυλάκι στο δρόμο, κι όλοι στον πλανήτη λένε ότι τώρα πια το Ηνωμένο Βασίλειο θα την κάνει για Βrexit. Είπαμε. Δεν είπαμε; Μιλάμε για πλάκα. Για σκέτη πλάκα, χωρίς ανθρακικό.

Πριν από τριάμισυ χρόνια σε ειδικό για την περίπτωση δημοψήφισμα οι Άγγλοι... αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πήγαν να ψηφίσουν χθες για το Βrexit. Απλά ο καμπούρης με το σκυλάκι είπε πως αν βγω πρωθυπουργός θα φύγουμε από το μαγαζί που κουμαντάρουν Γερμανία και Γαλλία. Αυτό το τελευταίο δεν το είπε, το λέω εγώ.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΔΥΣΗ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ... ΤΟΥΡΚΙΑ