ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΑΔΑΡΑ ΕΓΙΝΕ... ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ

 

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ είπε στον Μητσοτάκη: ''Μην ανησυχείς για την ασφάλεια της Ελλάδος, εμείς καθαρίζουμε... Είμαστε σύμμαχοι και θα σας υποστηρίξουμε αν κάνει κάτι ο Ερντογαν... ''. Ποιο είναι το σχόλιο σου, κύριε; Να σου πω...

Σα σήμερα 22 Ιανουαρίου, το 1830, ''απέκτησε'' την ανεξαρτησία της η Ελλάδα. Τι θα την απέκτησε; Την κέρδισε, την κατέκτησε, τέλος πάντων μόνη της ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη; Η απάντηση είναι Όχι. Η απόφαση προήλθε στο Πρωτόκολλο του Λοδίνου. Τι κόλπο είναι αυτό;

Αγγλία, Γαλλία και Ρωσία υπέγραψαν το κωλόχαρτο, με το οποίο η πατρίδα μας για πρώτη φορά αναγνωριζόταν ανεξάρτητη και κυρίαρχη. Τι να την κάνεις την κωλοανεξαρτησία και... κυριαρχία, όταν αυτή εξαρτάται από άλλους. Όταν μόνος σου, επειδή είσαι μικρός και αδύναμος, δεν είσαι σε θέση να υπερασπίσεις τον εαυτό σου.

Καμιά χάρη δεν έκαναν οι τότε μεγάλες δυνάμεις στην Ελλάδα. Το ίδιο και σήμερα. Όλοι, και είναι επόμενο αυτό, παίζουν μόνο για τα δικά τους συμφέροντα. Τωρινά και μελλοντικά. Για καρπαζιά και ροχάλα στα μάτια είναι όσοι λένε ότι στο πλευρό μας είναι τούτοι, όχι οι άλλοι.

Η Αμερική είναι με την Αμερική. Ο χθεσινός και ο σημερινός και ο αυριανός Πομπέος είναι με την Αμερική. Δεν είναι ούτε με το μέρος της Ελλάδος, ούτε ενάντια στην Τουρκία.

Για την Ιστορία. Το 1830, λοιπόν, οι ξένοι μας έδωσαν την ανεξαρτησία, αλλά ποτέ δεν σταμάτησαν να ανακατεύονται στα εσωτερικά μας. Και το έκαναν φανερά και παρασκηνιακά, με τις ευλογίες των πολιτικών μας! Το 1830 ναι μεν μας... αναγνώρισαν σαν κράτος, αλλά αποφάσισαν και ποιο πολίτευμα θα έχουμε. Βασιλεία στην τότε Ελλάδα χωρίς την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και τα σύνορα στο Βορρά να τα ορίζουν οι ποταμοί Σπερχειός και Αχελωός.


Διαβάστε ακόμα:

ΕΙΧΕ ΕΡΩΜΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟΥ