ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΕΓΡΑΨΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

 

''Σήμερα ο λαός έγραψε Ιστορία...'' ήταν η πρώτη φράση, δηλαδή η πρώτη μπούρδα από το στόμα του Αλέξη Τσίπρα, όταν επιβεβαιώθηκε το αναμενόμενο σα σήμερα 25 Ιανουαρίου, το 2015, η νίκη του Σύριζα στις εκλογές. Και για να γίνει ολίγον τι ποιητικός πρόσθεσε ''... Η ελπίδα έγραψε Ιστορία''. Λόγια. Άδεια λόγια, μπαρούφες που δεν τις απέφυγε και ο... ''αριστερός'' Τσίπρας.

''Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα...'' είπε ακόμα τη βραδιά των εκλογών ο συριζαίος. Τελικά, αυτό που αλλάζει στην Ελλάδα, αυτό που γυρίζει σελίδα δεν αφορά την κοινωνία, αλλά τα... κόμματα. Μιλάει η... Ιστορία, όχι η αληθινή, αλλά η εκλογική, η κάλπικη, αυτή που βγαίνει μέσα από το κουτί στο οποίο ρίχνουν κάτι χαρτιά- τα λένε ψηφοδέλτια. Να, το σκορ των κομμάτων όταν καταμετρήθηκαν τα χαρτιά, αφού άδειασαν το κουτί- το λένε κάλπη:

Σύριζα 36,34%- 149 έδρες, ΝΔ 27,81- 76, Χρυσή Αυγή 6,28- 17, Ποτάμι 6,05- 17, ΚΚΕ 5,47- 15, ΑνΕλ 4,75- 13 και ΠΑΣΟΚ 4,68-13.

Από τα επτά κόμματα τα τρία είναι χαίρετε, εξαφανίστηκαν, διαλύθηκαν, αλλά πλέον άλλαξε και η σύνθεση και η δύναμη των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Η ''αλλαγή''. Η ''ανατροπή''. Επί της ουσίας δεν ακούμπησε καν την Ελλάδα το πάνω-κάτω των κομμάτων, και γενικά το αποτέλεσμα των εκλογών. Έτσι λες; Είσαι βαθειά νυχτωμένος!. Από τον Ιανουάριο των εκλογών οι εξελίξεις είναι συνταρακτικές.

- Άλλαξε ο σύριζα!!! Λίγο το έχεις αυτό; Από τη θέση της δήθεν αριστεράς μετακινείται προς τη δήθεν κεντροαριστερά, δηλαδή σταματάει να παριστάνει το αριστερό κόμμα. Και γαμώ την αλλαγή.

- ''Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα...'' είχε πει ο Τσίπρας και από την επομένη κιόλας, την πρώτη μέρα της κυβέρνησης του, καταργήθηκε ο Σύριζα. Ήταν λες και συνέχιζε η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Καραμπινάτη μνημονιακή η κυβέρνηση Τσίπρα, με ευνουχισμένο το ''αριστερό'' κόμμα του Σύριζα.

Ιστορικό γεγονός. Ο Τσίπρας και ο Σύριζα κατάφεραν να φράξουν το δρόμο στην ''πρώτη φορά αριστερά'' και έγραψαν Ιστορία με τη γελοιοποίηση της έννοιας ''Αριστερά'', έτσι όπως αυτή έχει καταγραφεί στη σκέψη του Έλληνα τα τελευταία εκατό χρόνια.


Διαβάστε ακόμα:

Ο ''ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ'' ΕΧΑΣΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΩΝ... ΕΚΛΟΓΩΝ