Η ΟΛΓΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Δεν υπάρχει πολιτικός στη γη που έχει βαπτίσει περισσότερα παιδιά από τον μακαρίτη Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ασύλληπτη καβάτζα σχεδόν σίγουρων ψήφων οι κουμπαριές στην εκλογική περιφέρεια, αλλά και τα βαπτιστήρια. Και ο ''πνευματικός'' δεσμός του πολιτικού, ο οποίος ασχολείται οργανωμένα με τις ''συγγένειες'' που πλουτίζει την εκλογική του ατζέντα συνεχίζεται για χρόνια. Για δεκαετίες. Όταν, μάλιστα, ο πολιτικός παίζει μπάλα και εκτός έδρας, έχει φιλοδοξίες να πρωταγωνιστεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, όπως ο μακαρίτης πρωθυπουργός από τα Χανιά.

Να, γιατί σάρωσε στις εκλογές του 2004 και του 2007 ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πιο σκληρή, κυρίως την πιο... αχανή εκλογική περιφέρεια, την Β' Αθήνας. Στην πρώτη του φορά ως υποψήφιος βουλευτής. Εξελέγη πρώτος. Λόγω των κουμπαριών και των βαπτιστήρων του μπαμπά, που με τα χρόνια και τους καιρούς άλλα έμειναν στην Κρήτη, άλλα εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα.

Η ''μαγιά'', βέβαια, για να διατηρηθεί χρειάζεται η ''οργάνωση'' του πολιτικού να δουλεύει ασταμάτητα, να κρατάει την επαφή, με ρουσφέτια, με την αμέτρητη ''πελατεία''. Το στρατηγείο το Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ήταν για χρόνια σε κτήριο απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο.

Στην επικαιρότητα η 45χρονη ζουμερή πρώην υπουργός κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, με τη γνωστοποίηση του διαζυγίου της. Πολιτικό τζάκι κι αυτή, εκ Κρήτης επίσης, πήρε καβάτζα από τον πατέρα της Ιωάννη (1932-2012) και συνέχισε στο φουλ, μιλάμε στο πολύ φουλ, τα... βαπτίσια. Μόνο εκείνη γνωρίζει τον αριθμό της λίστας. Βαπτίζει παιδιά από ηλικία 13 χρονών! Όταν η οικογένεια της αποφάσισε ότι της πήγαινε η πολιτική.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΑΝΤΖΥ ΕΙΠΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ... ΤΣΙΠΡΑ