ΜΑΚΡΑΝ Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

 
Στον αιώνα δεν υπάρχει άλλη χώρα που για δεκαετίες και μέχρι σήμερα συνεχίζει να κυριαρχεί στο πολιτικό θέατρο το σύνθημα ''Αλλαγή''. Μ' αυτό παίζουν μπάλα οι ψευτοαριστεροί, αντιβασιλικοί, αντιχουντικοί, αντιστασιακοί, αντιαμερικανοί, από την εποχή του Γεωργίου Παπανδρέου. Με τη φανέλα της Ενώσεως Κέντρου, του ΠΑΣΟΚ, του Σύριζα και τα παρακλάδια τους. 
Και επειδή πουλάει στον φουκαρά Έλληνα το σύνθημα ''Αλλαγή'', το έβγαλε στη σέντρα και η ΝΔ, αλλά για να ξεχωρίζει λάνσαρε τη λέξη ''επανίδρυση'' του κράτους και άλλα τέτοια παρόμοια που δεν έγιναν σουξέ. Αντιληπτό ότι η ''αλλαγή'' δεν απευθύνεται στον σκεπτόμενο Έλληνα, αλλά στις δευτεράτζες ψηφοφόρους, δηλαδή στη μεγάλη πλειοψηφία, οι οποίοι με τούτο το... επαναστατικό και ανατρεπτικό σλόγκαν εννοούν ότι θα βελτιωθεί οικονομικά η ζωή τους. Ότι το κράτος θα τους τα χώνει χοντρά. 
Οι αράδες με αφορμή ότι σα σήμερα 5 Φεβρουαρίου, το 1919, γεννήθηκε ο γιος του δικαίως αποκαλούμενου ''παπατζή'' Γεωργίου Παπανδρέου. Ο παικταράς Ανδρέας Παπανδρέου. Ο εκτός συναγωνισμού μέγιστος πολιτικός απατεών όλων των εποχών. Τέτοιο ταλέντο λαοπλάνου και παραμύθη δεν υπάρχει. Καβάλησε στην ανεμόσκαλα της... ''Αλλαγής'' και έγινε ο πάρτα όλα στην Ελλάδα. 
Δεν αλλάζει τίποτα στην Ελλάδα. Αλλάζω σημαίνει αλλάζω, όχι αμολάω το μπαλαμούτι ότι... θα αλλάξω. Και η υπόθεση Αλλαγή δεν προχωράει με υποσχέσεις αέρα πατέρα χαρτοπόλεμος από το μπαλκόνι. Είναι μια πολύ σοβαρή διαδικασία εξ ορισμού παρεμβατική, η οποία απαιτεί σχεδιασμό με ορίζοντα δέκα ή τουλάχιστον 20 χρόνων. Ρωτήθηκε ο Ανδρέας τον δεύτερο δεύτερο χρόνο της πρώτης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ (1981-5), ''Κύριε πρόεδρε, πότε θα ξεκινήσει η αλλαγή;''. Και ο καλλιτέχνης έδωσε τούτη την απάντηση:
- Η αλλαγή έγινε!
Εννοούσε, βέβαια, ότι έφυγε η ΝΔ και ήρθε το ΠΑΣΟΚ. Δεν είπε ότι την μαϊμού αλλαγή δεν την έκανε ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ, αλλά ο κοσμάκης που έφερε το... πράσινο κίνημα στην κυβέρνηση, στη θέση της μπλε ΝΔ.
Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΧΟΥΜΕ ΦΑΕΙ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ