Η ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΣΤΡΑΒΩΣΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ

 

Στην πιάτσα κόπηκαν μαχαίρι οι σοβαρές σαχλαμάρες που κάποιοι επώνυμοι γελοίοι μας τα ζάλιζαν για χρόνια, σχετικά με την επιβαλλόμενη εθνική στάση απέναντι στην Τουρκία. Εδώ και κάποιες εβδομάδες ουδείς... ορθά σκεπτόμενος κάνει κήρυγμα πλέον ότι η θέση της Τουρκίας είναι στην Ευρώπη, ότι συμφέρον των δυο χωρών είναι να αναπτυχθεί η... ελληνοτουρκική φιλία. Αυτά- με μια κουβέντα- δείχνουν ηττοπάθεια. Και δεν φρενάρουν την απόφαση της άλλης πλευράς να κάνει πόλεμο.

Δεν κρύβεται ο Ερντογάν. Αφού το ΄χει τελειωμένο, αφού το 'χει βάλει κάτω και το αποφάσισε να κτυπήσει, από την πλευρά του σωστά ενεργεί με τις ''προκλήσεις'', όπως έτσι εντελώς λανθασμένα χαρακτηρίζονται από κάποιους Έλληνες οι προγραμματικές κινήσεις του σουλτάνου πριν το θερμό επεισόδιο.

Η Τουρκία είναι ισχυρώτερη στρατιωτικά. Σύμφωνοι, κι άλλο πόλεμος σήμερα, άλλο ποδόσφαιρο, όπου στο γήπεδο παίζει η έκπληξη. Ο αδύναμος να κλείσει το σπίτι του πιο δυνατού. Εκείνου με τους περισσότερος φαντάρους και τα περισσότερα όπλα. Ε, λοιπόν, και στον πόλεμο, ειδικά εκτός έδρας, τα θηρία του πλανήτη έχουν πάθει την πλάκα της αιωνιότητας. Κι όχι μια και δυο φορές.

Άλλο δεν θέλω να κάνω πόλεμο, διότι στο φινάλε δεν πρόκειται να βάλω μια στο παντελόνι, ακόμα κι αν κερδίσω τον αντίπαλο. Άλλο φοβάμαι να κάνω πόλεμο, να μπω στον πόλεμο, όταν ο άλλος με ενοχλεί και μου κάνει ζημιά. Μη λέμε πολλά. Αυτή τη στιγμή το σύστημα στην Ελλάδα δεν κινείται όπως πριν έξι μήνες, αλλά με τη σκέψη ετοιμαζόμαστε, είμαστε έτοιμοι για όλα. Το ξέρουμε ότι δεν τον παίρνει τον σουλτάνο να κάνει πίσω. Έχει βάλει το πήχυ υψηλά, και θαρρεί πως θα το περάσει, με την πρώτη προσπάθεια μάλιστα.

Θα φάει τα μούτρα του ο Ερντογάν. Δεν γίνεται να γλυτώσει στην Τουρκία από το κάζο που θα πάθει. Έχει αυτή τη φάτσα λες και τον τράκαρε νταλίκα, με το πρώτο τσαφ τον περιμένει η ξεφτύλα της αλεπούς από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Μονάχα ένα ατού έχει. Ότι αυτός είναι που θα δώσει το σύνθημα και μέχρι τότε μας κρατάει σε συναγερμό. Κι αυτό, όμως, το ατού έχει το μειονέκτημα του, διότι κάθε μέρα όλο και προετοιμάζεται καλύτερα η Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ''ΤΖΑΚΙ'' ΚΑΙ Η ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ