ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Δεν κρίνεις μονάχα τον Τούρκο. Στο γήπεδο οι αντίπαλοι είναι δυο. Μ' αυτά που κάνει ο Τούρκος κρίνεις και την άλλη πλευρά. Την Ευρώπη. Στην τύφλα του είναι ο οπαδός που μερακλώνεται γιατί κέρδισε η ομαδάρα του αδιαφορώντας ότι ήταν χώμα η αντίπαλη ομάδα. Αξία έχει η νίκη όταν την πετυχαίνει η ομαδάρα σε αντίπαλο ισάξιο. Σε αντίπαλο που πολέμησε, που είχε πιθανότητες να κερδίσει κι αυτός.

Με τηλεδιάσκεψη τα είπαν ο σουλτάνος από τη μια και από την άλλη οι αρχηγοί των δυο ισχυρώτερων οικονομιών της Ενωμένης Ευρώπης, Μέρκελ και Μαρκόν. Για το λεγόμενο μεταναστευτικό και μετά τους τσαμπουκάδες του Ερντογάν με τους προσφυγομετανάστες στον Έβρο. Λοιπόν; Θα κρίνουμε και τις δυο πλευρές, όχι μονάχα τη μια. Και σαν κριτική επιτροπή δεν θα περιοριστούμε σ' αυτά που θα αναφέρονται στις... ανακοινώσεις.

Ο Ερντογάν δεν καταλαβαίνει τίποτα. Κάνει παιχνίδι διότι στην πράξη έχει πάρει πρέφα με ποιους συναλλάσσεται. Με ψοφίμια. Μεγάλο όνομα η Γαλλία, ακόμα πιο μεγάλο η Γερμανία, αλλά τι να το κάνεις όταν πάνε πάσο τον ''αντίπαλο''. Μη πιάσουμε το ιστορικό παρελθόν, εκεί είναι που βρωμάει η στάση των ''μεγάλων δυνάμεων'', δυο από τις οποίες είναι η Γαλλία και η Γερμανία.

''Κάτσε καλά, Ερντογάν, διότι την πούτσισες'', τέτοια κουβέντα δεν την είπαν, ούτε πρόκειται να την πούνε οι δυο χώρες που θεμελιακά στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το χαστούκι ο Τούρκος, για να κάνουμε ταμείο, το έφαγε κατάμουτρα από την Ελλάδα, που δεν τον άφησε να σπρώξει τους αλλοδαπούς ''φιλοξενούμενους''.

Αν η Ελλάδα συνέχιζε να κάνει το κορόιδο στο όνομα της φιλανθρωπίας και των δικαιωμάτων των προσφύγων, η στάση της Ευρώπης απέναντι στον εκβιαστή Τούρκο θα ήταν ακόμα πιο... χαμηλών τόνων. Παρ' ό,τι έχασε πόντους στον Έβρο ο σουλτάνος, παραμένει σκληρός στις διαπραγματεύσεις του με την Ευρώπη. Επειδή η Ευρώπη και δεν είναι στην πραγματικότητα ενωμένη και αυτοί που την κουμαντάρουν είναι κατηγορίας πτερού. Η Μέρκελ, πρώην μέλος του κομουνιστικού κόμματος, και ο Μακρόν, πρώην μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος και στέλεχος τραπεζικό των Ρότσιλντ. Με σημαδεμένη τράπουλα παίζει ο γείτονας.


Διαβάστε ακόμα:

ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ!