ΤΣΑΡΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ

 

Τι σου λέει η φωτογραφία; Το πρώτο που σκέπτεσαι είναι πως ο τύπος με το γυαλικό παίζει τον κατάσκοπο σε ταινία του Τζαίημς Μποντ. Ο άνθρωπος, άλλωστε, υπήρξε κανονικός κατάσκοπος στην πραγματικότητα. Αυτό ήταν το επάγγελμα του. Μυστικός πράκτωρ στην τότε κομουνιστική Γερμανία. Γι' αυτό μιλάει τα γερμανικά καλύτερα από την Μέρκελ.

Πριν χρόνια, όταν πρωτοανέλαβε το κουμάντο στη Ρωσία ο αποδυτηριάκιας είχε γράψει τότε στη φυλλάδα ότι αυτός είναι ο αληθινός τσάρος. Ότι η εξουσία του κάθε τσάρου πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση είναι της πλάκας αν τη συγκρίνει κανείς μ' αυτήν του Βλαντιμίρ Πούτιν. Φοβερά πράγματα. Δεν έχουν ξαναγίνει από καταβολής σε κανένα δεξιό καθεστώς, όπως είναι σήμερα κι αυτό της μετακομουνιστικής Ρωσίας. Έχουμε και λέμε...

... Από μάνα εργάτρια και πατέρα μούτσο στο πολεμικό ναυτικό της Σοβιετικής Ένωσης ο γεννηθείς Οκτώβριο του 1952 Βλάντο σπουδάζει νομικά και- μη λέμε πολλά- διορίζεται πρωθυπουργός το 1999 από τον πρώτο μετασοβιετικό πρόεδρο της Ρωσίας (1991-99), το ρεμάλι Μπόρις Γιέλτσιν (1931-2007). Μέλος του Κ.Κ.Ρ., όπως ο Πούτιν, αλλά αυτοί ανέλαβαν να οδηγήσουν το θηρίο στην ελεύθερη αγορά, στον καπιταλισμό και να γεννήσουν τους ολιγάρχες.

- Το 2000 ο Πούτιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας μέχρι το 2008.
- Το 2008, επειδή δεν έχει το δικαίωμα να εκλεγεί πρόεδρος ξανά, κατεβαίνει υποψήφιος... πρωθυπουργός, αφού αλλάζει τους νόμους και παίρνει όλες τις εξουσίες που είχε ως πρόεδρος.
- Το 2008, λοιπόν, εκλέγεται πρωθυπουργός μέχρι το 2012 και το 2012 εκλέγεται πάλιν πρόεδρος (!) μέχρι το 2020.

Οι εκλογές του 2020 είναι προγραμματισμένες για τις 22 Απριλίου και ήδη ο Πούτιν έκανε πάλι ''συνταγματική μεταρρύθμιση'', μάλιστα όχι μόνο να έχει το δικαίωμα να ξαναεκλεγεί μια φορά, αλλά δυο!!! Να διεκδικήσει... νόμιμα δυο ακόμα θητείες, μέχρι το 2036.

Προσωπικότητες της Ρωσίας, καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες έχουν ξεσηκωθεί και υπογράφουν διαμαρτυρία για το ανυπόφορο, το απίστευτο πραξικόπημα της δικαιοσύνης, το συνταγματικό δικαστήριο χώρας 140 εκατομμυρίων πολιτών να ''νομιμοποιεί'' τα κέφια ενός... δημοκράτη πολιτικού. Τι λέει ο ίδιος ο Πούτιν; Στα παπάρια του.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΤΣΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ