ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

 

Δίνω τη βαρυσήμαντη πληροφορία ότι η Ευρώπη όλη και ο κόσμος όπου γης τρίβουν τα μάτια τους με την Ελλάδα. Ακούμε τα πιο κολακευτικά σχόλια για την πατρίδα μας. Την μέχρι πρόσφατα σε κατάσταση μηχανικής υποστήριξης για να γλυτώσει από την οικονομική χρεοκοπία Ελλάδα μας. Την δικαίως δυσφημισμένη χώρα από τους βαρύτατους δανεισμούς. Ήρθε, όμως, ο άγιος κορονοϊός για αποσπάσουμε επαίνους που τόσο, ρε, γαμώτο, είχαμε ανάγκη.

Η Ελλάδα έκλεισε τα σχολεία στις 11 Μαρτίου, με μόνο 99 κρούσματα, ότανμέχρι εκείνη την μέρα η Ισπανία είχε περισσότερα από 5.000 και οι Τραμπ, Τζόνσον, Μακρόν έλεγαν κάτι σάπια για να περιφρονήσουν τον δημόσιο κίνδυνο της μόλυνσης.

Στις 27 Φεβρουαρίου έσκασε το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα, όταν η Ιταλία μετρούσε ήδη 655 σε έξι μέρες, δηλαδή από τη στιγμή του δικού της παρθενικού κρούσματος.

Ποια, ρε, είναι η Ελλάδα που σχεδόν έγκαιρα πήρε μέτρα και κήρυξε καραντίνα. Αυτό που δεν τόλμησαν άλλα κράτη της λεγόμενης πολιτισμένης Δύσης, οι σύγχρονες κοινωνίες οικονομικά πιο υψηλά και με εκπαιδευμένους λαούς, με κατανόηση στα δύσκολα. Να μη ντρεπόμαστε να ομολογούμε ποιοι είμαστε. Μια ζωή είμαστε ένα κράτος καφενείο, με προβληματικές δημόσιες υπηρεσίες και έναν αντιδραστικό λαό.

Ε, αυτή η Ελλάδα τους δίδαξε το καλύτερο μάθημα. Μένει να δούμε τελικά, αν θα εισπράξει για πάρτη της ως άριστη μαθήτρια όσα δίδαξε στους άλλους ως καλή δασκάλα.

Διαβάστε ακόμα:

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΠΡΩΤΟΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ!