ΜΑΙΜΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

 

Ο σωστός κομουνιστής είναι άθεος. Κι αν πιστεύει στον μεγαλοδύναμο, δεν περιμένει απ' αυτόν να κάνει καλύτερη τη ζωή του λαού. Στην Ελλάδα όπου όλα είναι ψεύτικα και παραμυθένια, και οι κομουνιστές παριστάνουν τις θεούσες. Τους πιστούς της χριστιανοσύνης. Είναι μάχιμοι πολιτικοί, σε κόμματα αριστερά και στο δημόσιο λόγο τους κάνουν πασαλιψατέρ με τη θρησκεία.

Ο σύντροφος Αλέκος Αλαβάνος, άλλοτε μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, και με τη φανέλα του τρεις φορές εκλεγμένος ευρωβουλευτής, πέρασε οριστικά στην Ιστορία όταν ως αρχηγός του Συνασπισμού παρέδωσε το δακτυλίδι της ηγεσίας στο πνευματικό του κομματικό τέκνον Αλέξη Τσίπρα. Στα 70 του σήμερα ο Αλαβάνος, μέρες πανδημίας, έκανε την εξής βαρυσήμαντη πολιτική πρόταση:

- Να τελεστεί η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους των πόλεων, με έναν ιερέα μόνο, έναν ψάλτη, έναν νεωκόρο που θα κρατάει μια ανθοδέσμη με βιολέτες...

Στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης όσο κυβερνούσαν - μέχρι και το 1989 -τα κομουνιστικά κόμματα ουδείς πλησίαζε σε εκκλησία. Αν τολμούσε τέτοια μαλακία θα του κάνανε φάκελο. Θα υπέφερε στη ζωή του. Οι εκκλησίες ήταν ανοικτές, επισήμως δεν απαγορευόταν ο εκκλησιασμός, αλλά θεωρούνταν εχθρός του... λαϊκού καθεστώτος όποιος ήθελε να προσκυνήσει, να εξομολογηθεί κλπ.

Μαγκιά να πιστεύει κανείς στην πολιτική του ιδεολογία. Και να πεθάνει γι' αυτήν. Από την άλλη, για τους δημόσιους βόθρους είναι ο ιδεολόγος που όχι απλά δεν έχει τη δύναμη να πείσει τους πολίτες, αλλά για να κρατηθεί στην εξουσία φτιάχνει κρατικούς μηχανισμούς καταπίεσης και ρουφιανιάς.

Μαγκιά θα ήταν οι κομουνιστές στις χώρες που κυβέρνησαν 45 χρόνια να είχαν καταφέρει να δώσουν στη θρησκεία το ρόλο της, να ασχολείται μόνο με τη μετά θάνατο ζωή. Όχι να έχει λόγο στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή. Κατέρρυσαν τα ''λαϊκά'' καθεστώτα και από την πρώτη κιόλας μέρα ο λαός κατέστρεφε τα κομουνιστικά σύμβολα και χιλιάδες 20χρονοι, 30χρονοι, 40χρονοι, άνδρες και γυναίκες, έτρεχαν στις εκκλησίες να... βαπτιστούν.

Οι Αλαβάνοι, Τσίπρες και σία έχουν αρνηθεί τον κομουνισμό; Ας μιλήσουν καθαρά. Θεωρούν ότι η εκκλησία είναι απαραίτητη, με ανθοδέσμες και βιολέτες, να συνδράμει στον πολιτικό αγώνα της αριστεράς; (Στη φώτο, το γιαούρτωμα στον Αλαβάνο, τον Οκτώβριο του 2010, όταν διέπραξε μια ακόμα πολιτική αποτυχία ως υποψήφιος περιφερειάρχης).


Διαβάστε ακόμα:

ΑΦΗΣΑΝ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟ... ΜΙΚΡΟΒΙΟ