ΕΧΟΥΝ ΠΑΘΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

 

Ο Μητσοτάκης είναι σχολή πρωθυπουργού. Ενωρίς ακόμα να κριθεί, αν πέτυχε ή όχι. Σημειώνουμε μόνο ότι ο τρόπος που κυβερνάει δεν έχει καμιά σχέση με ό,τι ξέραμε. Το παιδί ανέλαβε το μαγαζί και το δουλεύει εντελώς τεχνοκρατικά. Σαν golden boy, μάνατζερ πολυεθνικού επιχειρηματικού ομίλου.

Βαρειά κουβέντα, αλλά θα την πω. Σε σύγκριση με τον ''Κούλη'', όπως απαξιωτικά αποκαλούν τον Κυριάκο οι απέναντι, είναι της κλάσεως νηπιαγωγείου οι πρωθυπουργάρες του πρόσφατου παρελθόντος. Κάτι Καραμανλής Κωνσταντίνος και Παπανδρέου Ανδρέας. Ο Μητσοτάκης, σκέτη μουσίτσα φυσιογνωμικά, δεν διαθέτει το ηγετικό προφίλ των ιδρυτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Αυτοί οι δυο, οι πιο βαρβάτοι πολιτικοί την περίοδο της μεταπολίτευσης, αλλά και οι πρωθυπουργοί που τους ακολούθησαν, με μια λέξη, ήταν της παλαιοκομματικής σχολής.

Ο Μητσοτάκης δεν ποντάρει στο μπαλκόνι, ούτε στις αέρα πατέρα υποσχέσεις ''Θα κάνω και θα ράνω...''. Να λέει υπάρχουν λεφτά ή θα σχίσω τα μνημόνια. Ο άνθρωπος είναι του αποτελέσματος. Πορεύεται μ' αυτά που έχει στο ταμείο κι όταν λήξει η θητεία του να είναι σε θέση να παρουσιάσει περισσότερο θετικά στοιχεία.

Επαναλαμβάνω. Ακόμα δεν θα πεις ότι πέτυχε ή όχι ο Μητσοτάκης. Εξαρτάται και τι συναντάει στη σκοπιά του. Σήμερα του έσκασε ο κορονοϊός, αύριο ποιος ξέρει τι άλλο ζόρικο. Λέμε για τον τρόπο που κουμαντάρει σαν κυβερνήτης. Με μπλοκάκια αξιολόγησης των υπουργών. ΚΙ όλους όσους διόρισε τους παρακολουθεί με το προσωπικό του επιτελείο. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει από το 1821 μέχρι σήμερα. Ποτέ.

Τι να τον κάνω τον... χαρισματικό πρωθυπουργό όταν με βάζει μέσα; Παραδίδει την Ελλάδα περισσότερο χρεωμένη απ' όσο όταν έγινε κυβέρνηση. Μη ξεχνάμε. Βούλιαξαν την χώρα οι μεγάλοι, οι σταρ της πολιτικής. (Στη φώτο, πιτσιρικάς ο Μητσοτάκης με τον μακαρίτη πατέρα του)

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΘΕ 50 ΧΡΟΝΙΑ