ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

 

Πριν από ένα χρόνο μας τελείωσε ο Τσίπρας. Το λες και είσαι μέσα διότι ο χρόνος δουλεύει σε βάρος του. Με άλλα λόγια τον έχει πάρει από κάτω η μπάλα. Θα ξανασηκώσει κεφάλι; Δεν το ξέρεις, όλα μέσα είναι. Και δεν εξαρτώνται από τον ίδιον τον συριζαίο, παίζει και τι ψάρια θα πιάνει ο Μητσοτάκης. Πόσο αβάτζο του έχει δώσει ο κόσμος.

Έτσι συμβαίνει. Τα μνημόνια σήκωσαν τον Τσίπρα, αυτά τον έκαναν πρωθυπουργό τον πρώην. Και μοιάζει πολύ πρώην, ρε, παιδί μου, από την ημέρα, πριν ένα χρόνο ακριβώς, που του έδωσαν τα παπούτσια στο χέρι.

Στις 26 Μαίου, το 2019, έγιναν πακέτο οι τριπλές εκλογές- ευρωπαϊκές, περιφερειακές, δημοτικές. Οι βουλευτικές ακολούθησαν μετά, στις 7 Ιουλίου, το 2019. Η συντριβή του Σύριζα στις ευρωεκλογές, παρ' ό,τι κατέβασε αστέρια τύπου Αλέξη Γεωργούλη, ηθοποιού και γαμώ τους αριστερούς (φώτο, με τον αρχηγό). Μητσοτάκης 33,12%, Τσίπρας 23,75%. Ο Σύριζα πήρε πρωτιά - και χωρίς πουθενά να ξεπεράσει το 35%- μονάχα στην Άρτα, την Αχαία, τα Χανιά, το Ηράκλειο και τη Β΄ Πειραιώς. Για τους περιφερειάρχες η ΝΔ σάρωσε, μπλε όλη η Ελλάδα.

Βγάλε συμπέρασμα για τον γίγαντα λαό. Μόλις μετά έξι εβδομάδες γίνονται οι εθνικές εκλογές και οι δυο αντίπαλοι, Μητσοτάκης και Τσίπρας, πιάνουν 39,85% και 31,53%, αντίστοιχα. Διαφορετικά θα ήταν τα ποσοστά τους, αλλά και η διαφορά μεταξύ τους, αν γινόντουσαν ξανά οι εκλογές μετά από ένα μήνα, δυο μήνες.

Σήμερα είμαστε στην εποχή Μητσοτάκη. Σταθεροποιήμενος ο πρωθυπουργός, με το χειρόφρενο στην κατηφόρα, όσο γίνεται ο άλλος.

Διαβάστε ακόμα:

ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ!