ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΜΥΔΙ

 
Φοβερά πράγματα. Είμαστε στο παρά τόσο να παίξουμε πόλεμο με την Τουρκία και ο Τσίπρας πουλάει αέρα πατέρα εθνικοφροσύνη και πατριωτισμό. Φτηνός και άθλιος λαϊκισμός σε μέρες όπου το ελληνοτουρκικό ζήτημα, μια ζωή ανοικτό, είναι πλέον πάνω στην κόψη του ξυραφιού.
Τι είπε ο μίστερ αντιπολίτευση; Πως η Ελλάδα χρειάζεται εθνική στρατηγική με αρχή, μέση και τέλος. Τι εννοεί ο παίκτης; Τίποτα δεν εννοεί. Τσίπρας είναι και και πετάει στον αέρα μπαλκονάτες και κούφιες μπαρούφες. 
Αν, όμως, πάρει κανείς στα σοβαρά αυτό που είπε ο συριζαίος, τότε θα σκεφθεί πως εννοεί; Ότι η Ελλάδα επί κυβερνήσεως Συρίζα είχε εθνική στρατηγική και σήμερα δεν έχει.
Φρικιαστικό. Πολιτικός άνδρας, πρώην πρωθυπουργός, να σαχλαμαρίζει όχι για την ανεργία ή τις φωτιές του καλοκαιριού, αλλά για το καταραμένο πρόβλημα με τον πούστη τον Τούρκο. 
Οκέϋ. Συμφωνώ ότι πράγματι η Ελλάδα δεν έχει και- για να κάνουμε ταμείο- δεν είχε ποτέ εθνική στρατηγική. Ο Σύριζα έχει συγκεκριμένη εθνική πολιτική για να την προτείνει στους Έλληνες; Και ποια είναι αυτή η ανύπαρκτη πολιτική για τα εθνικά θέματα σήμερα του Σύριζα-Προοδευτική Συμμαχία, χθες του Σύριζα, προχθές του Συνασπισμού.
Η εθνική πολιτική δεν προέρχεται από κάποιο κόμμα, αν μιλάμε υπεύθυνα και δεν λένε μπούρδες. Και δεν εκφράζει κανένα κόμμα. Η εθνική πολιτική είναι γέννημα και προϊόν δεκαετιών, αιώνων που διαμορφώθηκε έτσι ή αλλοιώς στην πορεία των χρόνων. Άδειο μύδι ήταν και ο Τσίπρας (φώτο) όταν συναντήθηκε με τον κακό γείτονα.
Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΡΧΗΓΟ ΧΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ