ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 
Ποιος θα χάσει αν γίνει πόλεμος Ελλάδος και Τουρκίας; Ποια από τις δυο πλευρές θα κερδίσει; Πριν απαντηθεί ένα τέτοιο ερώτημα, ίσως χρήσιμο είναι να τονιστεί κάτι άλλο. Ότι είναι αναγκαία η νίκη της μιας πλευράς. Γιατί;
 
Συνήθως ο πόλεμος δεν τελειώνει, ακόμα κι αν έχει τούτη και την άλλη κατάληξη. Η αντιπαλότητα συνεχίζεται. Επειδή ο πόλεμος ακόμα κι αν έχει νικητή δεν λύνει προβλήματα. Τις διαφορές που έχουν οι δυο αντίπαλοι.
 
Η κουβέντα έγινε θεωρητική. Ας την κάνουμε συγκεκριμένη, στην περίπτωση Ελλάδος και Τουρκίας. Που είναι αντίπαλοι διαφορετικού μεγέθους. Μεγάλη η Τουρκία, μικρή η Ελλάδα.
 
Αν, λοιπόν, χάσει η Τουρκία ή αν δεν κερδίσει τον πόλεμο, τι θα κάνει ο Ερντογάν; Δεν φαίνεται πιθανό να το βάλει κάτω. Ακόμα κι αν θα έχει το ρίσκο να ξαναχάσει σε επόμενο γύρο. 
 
Τι σημαίνει στρατιωτική νίκη της Ελλάδος ή ήττα της Τουρκίας; Κατοχυρώνει διεθνώς η Ελλάδα αυτά που της ανήκουν. Τι σημαίνει νίκη της Τουρκίας; Να πάρει τα μισά, ίσως τα μισά των μισών αυτών που διεκδικεί. Κι αύριο μεθαύριο, μετά από 5 ή 25 χρόνια να επανέλθει για να βάλει στο τραπέζι κι άλλες διεκδικήσεις.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΜΙΛΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ 1821