ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ... ΜΑΣΤΙΓΙΟ

 
Ηγέτες λένε τους αρχηγούς κρατών, τους κυβερνήτες, τους προέδρους κομμάτων, ενώ πρόκειται για υποτακτικούς της μάζας. Ηγέτης για όσους ομιλούν την ελληνική γλώσσα, είναι αυτός που ηγείται. Που βγαίνει μπροστά και έχει το χάρισμα να τον ακολουθούν άλλοι, επώνυμοι και κοσμάκης από το σωρό. 
Δεν θα πεις ηγέτη τον πολιτικό που πάει πάσο τον γίγαντα λαό. Που τα λέει και τα κάνει έτσι ώστε να ικανοποιεί τους περισσότερους. Ποιος ''ηγέτης'' της πλάκας, χωρίς να σπάσει τα μούτρα του, έχει τα άντερα να πάει κόντρα στο πλήθος; Να κάνει το σωστό, το πρέπον, και να αποδείξει ότι είναι αληθινός ηγέτης, δηλαδή να έχει την ικανότητα να πείσει τους μάου μάου που πολεμάνε στη ζωή με όπλο τη... ψήφο τους.
Είναι τόσο ηγέτης, τόσο μπροστάρης και οδηγητής ο πολιτικός, όσο θαρρούν, όπως λένε, πως είναι το Περήφανο άτι, λένε, αλλά το καβαλάνε το αλογατάκι. Ηγέτη τον λένε αλλά τον περιμένουν στη γωνία με το καμτσίκι να τον μαστιγώσουν αν δεν τους κάνει τα κέφια. 
Ποιος ηγέτης και μπροστάρης και οδηγητής ο πολιτικός. Σε παρακαλώ. Ένας παραμύθης είναι και η ντροπή ανήκει σ' αυτούς που τον ψηφίζουν, που τον χειροκροτούν. Στην πραγματικότητα τον έχουν στην απόχη τους μαγκωμένο. Όποτε γουσταρουν τον τρώνε ωμό ή τον πετάνε στην κατάψυξη για συντήρηση.
Διαβαστε ακομα:

ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΝΕΚΔΟΤΑ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ