ΤΕΛΙΚΑ, ΓΙΑΤΙ ΘΕΡΙΕΨΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ;

 

Μια ανύπαρκτη οργάνωση μέχρι το 2009 ήταν η Χρυσή Αυγή. Συμμετείχε στις εκλογές όπως μια σειρά ομάδων και κινήσεων άλλων ακροδεξιών και ακροαριστερών. Το ερώτημα που ζητάει απάντηση, όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή πολυασχολούνται με τους Μιχαλολιάκους και Κασιδιάρηδες, είναι τι συνέβη και η Χ.Α. από τις 20.000 ψηφοφόρους έφτασε να την προτιμούν μισό εκατομμύρια Έλληνες.

Ας δεχθούμε ότι συμφέρει τη δημοκρατία να βρίζουν ένα κόμμα που μπαίνει στη Βουλή. Συμφέρει, όμως, περισσότερο τη δημοκρατία, παρασυμφέρει αν υπάρχουν υπεύθυνοι στο γιγαντισμό μιας εντελώς περιθωριακής πολιτικής οργάνωσης, μάλιστα με δραστηριότητα εγκληματική, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση. Λοιπόν;

Η ΝΔ φταίει καθόλου; Το ΠΑΣΟΚ, που κέρδισε τις εκλογές του 2009 κι έγινε μια φορά ακόμα κυβέρνηση; Ο Σύριζα; Ποιος φταίει; Ποιος και γιατί άνοιξε το δρόμο να βαδίσει και να έχει παρουσία στο κοινοβούλιο μέχρι πέρυσι το ναζιστικό μόρφωμα, όπως χαρακτηρίζουν την Χ.Α.

Να παίξουμε την κολοκυθιά. Η ευθύνη είναι της ΝΔ. Και γιατί της ΝΔ κι όχι του ΠΑΣΟΚ. Και γιατί του ΠΑΣΟΚ κι όχι του Σύριζα;

Μια είναι η απάντηση. Δεν φταίει κανείς. Τους βόλεψε η Χ.Α. Την ήθελαν και την κράτησαν, διότι τους εξυπηρετούσε. Λέω για τα κόμματα που δεν είναι δημοκρατικά, και βρίζοντας την Χ.Α. ως φασιστική, παρουσιαζόντουσαν εκείνα ως… αγνά κόμματα. Ως κόμματα μη εγκληματικά, αφού την Ελλάδα χρεοκόπησε η εγκληματική οργάνωση της Χ.Α.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΗΡΩΑΣ, ΕΓΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!...