ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ... ΑΠΟΨΕΙΣ

 
Λέει ο ένας και είναι κατηγορηματικός: ''Θα ανθήσει οικονομικά η Βρετανία με το Brexit''. Κι αυτός που το λέει δεν είναι κάποιος τυχαίος. Πρόκειται για καθηγητή των οικονομικών, φυσιογνωμία πανεπιστημιακή με πόστο δυνατό στον κρατικό μηχανισμό της Αγγλίας.
Λέει άλλος, το ίδιο απόλυτος, πανεπιστημιακός κι αυτός, επίσης Βρετανός: ''Η έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη προξενήσει τεράστια ζημιά''.
Ποιος από τους δυο έχει δίκαιο; Δεν είναι αυτό το αντικείμενο της συζήτησης μας. Πιθανόν και οι δυο να έχουν λάθος. Και οι δυο να λένε το σωστό. Άλλο είναι εκείνο που έχει τη σημασία του.
Γίνεται πράξη το Brexit, το διαζύγιο με την Ευρώπη, και τυπικά και ουσιαστικά. Περνάει ένας χρόνος, περνάνε δυο χρόνια, πέντε, δέκα χρόνια. Συμπέρασμα δεν υπάρχει! Κάποιοι ειδικοί που δικαιούνται να έχουν άποψη θα υποστηρίζουν ''Ευτυχώς που φύγαμε... '', κάποιοι άλλοι ''Τι μαλακία κάναμε... ''.
 
Δεν υπάρχει αλήθεια. Έτσι οδηγούν το τραίνο. Ούτε το σωστό υπάρχει. Και τι υπάρχει γαμώ το στανιό μου; Αυτό που λέει κάποιος. Αυτό το διαφορετικό που λένε κάποιοι. Αυτό, ναι, υπάρχει. Και κυριαρχεί. 
Διαβαστε ακομα:

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΤΟΜΟ Ο... ΑΠΙΣΤΟΣ