Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΠΥΡΙΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ

 

Δυνατό όνομα στις ΗΠΑ. Έλληνας, ελληνικής καταγωγής, από οικογένεια εκκλησιαστική, ο οποίος πήγαινε για ιερέας, τελικά αφού πήρε πτυχίο στη θεολογία, έγινε δυο πράγματα. Πολιτικός συντάκτης και σύμβουλος σε πολιτικούς επιπέδου υποψηφίου προέδρου του δημοκρατικού κόμματος. Ο Τζώρτζ Στεφανόπουλος, ασχημάντρας, δεν τον πιάνει το μάτι σου, αλλά σούπερ πετυχημένος και στον Λευκό Οίκο, και στην τηλεόραση.

Παπάς ελληνορθοδοξος ο μπαμπάς, παπάς και ο νονός του, κι ένας θείος του. Η μητέρα του, Νικολίτσα στο όνομα, εργάζεται σε ελληνορθόδοξη εκκλησία της Νέας Υόρκης. Ο Τζωρτζ γεννήθηκε το 1961, σα σήμερα 10 Φεβρουαρίου, είναι ο κεντρικός παρουσιαστής ειδήσεων στο κανάλι ABC. Από το πάγκο του, μπροστά στην κάμερα έχουν περάσει όλα σχεδόν τα πιστόλια της πολιτικής, Πούτιν, Ομπάμα, Τραμπ (φώτο), Γκορματσώφ, Κλίντον και σία.

''Παιδί της εκκλησίας'' δηλώνει ο δαιμόνιος Τζωρτζ. Παντρεύτηκε το 1981 την ηθοποιό Άλυ Ουεντγουώρθ (1964), η οποία στο βιβλίο της έγραψε ότι οι δυο τους είναι τόσο ερωτευμένοι που κάνουν σεξ κάθε μέρα. Το ζευγάρι έχει δυο κόρες. Στα δικά του απομνημονεύματα, που εκδόθηκαν αφού αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο, ο Γιώργος αναφέρει πως κινδύνευσε να πέσει σε κατάθλιψη και από το μεγάλο άγχος έβγαζε σπυράκια στο πρόσωπο.

Η πολιτική του καριέρα ξεκίνησε κατ΄ αρχήν από βοηθός δημοκρατικού βουλευτή στο Οχάιο. Στη συνέχεια, το 1988, πήρε πόστο στην προεκλογική εκστρατεία του ελληνικής καταγωγής Μάικλ Δουκάκη και σε ηλικία 31 χρονών βρίσκεται πια στο επιτελείο του επίσης υποψήφιου προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Ο Κλίντον εκλέγεται και ο Τζωρτζ γίνεται το πρώτο βιολί του προέδρου των ΗΠΑ. Προσωπικός σύμβουλος και διευθυντής επικοινωνίας στο πλανηταρχείο, στο Λευκό Οίκο. Όταν ξαναεκλέγεται ο Κλίντον, το 1996, ο Stephanopoulos τα δίνει όλα στη δημοσιογραφία από τηλεοράσεως, σε επίπεδο πρωταθλητισμού.
Πολλά, πάρα πολλά θα μπορούσε να πει κανείς, έγκυρα και καφενειακά, σχετικά με τους συγκεκριμένους ανθρώπους στην Ελλάδα με τους οποίους ο George Stephanopoulos διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας, και τη παρασκηνιακή του δράση στη χώρα μας. Τα παραλείπουμε.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΣΤΟ 1821