ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ, Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Πρωταπριλιά, μέρα μεγάλης γιορτής για τους πολιτικούς. Θυμάται κανείς κάποιες δημόσιες τοποθετήσεις τους, μάλιστα για θέματα κρίσιμης εθνικής σημασίας, και ανατριχιάζει με την ανευθυνότητα τους. Με την ευκολία που λένε ξετσίπωτα ψέματα, πράγματα χωρίς αμφιβολία που δεν τα εννοούν. Αναφερόμαστε, βέβαια, σε πολιτικούς κορυφαίους. Ας τους θυμηθούμε στη... μέρα τους, την πρωτοπριλιά, να τους πούμε χρόνια πολλά, αν και γιορτάζουν όλες τις ημέρες του έτους. 

 

Αλέξης. Τσίπρας, αντιπολίτευση (15.10.2011): Ο πρώτος στόχος είναι η άρνηση του μνημονίου. Την κόλαση δεν τη διαπραγματεύεσαι. Τι να διαπραγματευτείς; (Τον Ιούλιο του 2015 υπέγραψε το τρίτο μνημόνιο).

 

 

Αλέξης Τσίπρας, πρωθυπουργός (17.1.2015): Δέσμευση μας είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Το 2015 δεν θα πληρώσει κανείς Έλληνας ΕΝΦΙΑ. Και στις 28.4.2015: Αν δεν καταφέρουμε να καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ, η κατάργησή του θα πάει για το 2016.

 

Αντώνης Σαμαράς, πρωθυπουργός (11.2.2011): Το μνημόνιο ήταν ολέθριο σφάλμα. Το μνημόνιο δεν βγαίνει. Και στις 12.2.2012: Αν κάνουμε το άλμα στο κενό, πάμε άμεσα σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία. Γι αυτό σας καλώ να ψηφίσουμε σήμερα τη νέα δανειακή συμφωνία.

Αντώνης Σαμαράς, παραμονές εκλογών (4.5.2012): Δεν θέλω να συγκυβερνήσω με το ΠΑΣΟΚ. Και δεν συμφέρει τον ελληνικό λαό να γίνει μία τέτοια συγκυβέρνηση. Και στις 18.6.2012, πρωθυπουργός: Με τον κ. Βενιζέλο μείναμε σύμφωνοι ότι πρέπει οπωσδήποτε να σχηματιστεί η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας. Έχει ανάγκη η χώρα να αποκτήσει άμεσα κυβέρνηση.

Γιώργος Παπανδρέου, πρωθυπουργός (13.1.2010): Δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να φύγουμε από το ευρώ, ούτε να προσφύγουμε στο ΔΝΤ. Δεν το έχουμε ανάγκη. Και στις 23.4.2010, από το Καστελλόριζο: Είναι ανάγκη εθνική και επιτακτική να ζητήσουμε και επισήμως από τους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης που από κοινού δημιουργήσαμε.

Ευ. Βενιζέλος (23.11.2011): Δεν είναι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ο μοχλός για να εισπράττεις τα τέλη και φόρους, διότι το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ένα κοινωνικό αγαθό θεμελιώδες. Και στις 15.9.2011: Δεν πιστεύω στο να επιβάλλονται φόροι μέσω της ΔΕΗ, όμως στην παρούσα φάση που βρίσκεται ο τόπος πρέπει να έχουμε αποτελέσματα.

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΑ ΚΙΛΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ